MoDo
MoDo

Växjö ny femma och MODO får kvala

3 mars 2016 21:35

Efter torsdagens möte mellan MODO och Växjö står det helt klart att Örnsköldsvikslaget tvingas kvala sig kvar i SHL. Växjö vann med 2-0 och klättrar i och med det till femte plats i tabellen.

Första perioden bjöd inte på någon sprakande chanskavalkad. Närmast mål var nog hemmalagets Bobby Butler som prickade stolpen med en backhand.

– Ingen bra period från något av lagen direkt, sammanfattade MODO:s Emil Pettersson de inledande 20 minuterna i C More.

De därpå kommande 20 minuterna bjöd inte heller de på några mål. Visst skapades en del farligheter, men det kändes ändå som att båda lagen hade bra kontroll på sina motståndare.

– Vi skapar lite grann. Ingen höjdarperiod, men målen kommer i tredje, lugnade Växjös Richard Gynge i C More.

Johansson segerorganisatör

Visst gjorde de det, men det tog ett bra tag. Alexander Johansson spelade en stor roll. Han förde in pucken i anfallszon, droppade den till Josefsson som i sin tur hittade krysset bakom Adam Reideborn.

Växjös andra mål fixade han själv. Han tog fart, gled igenom MODO-försvaret och lade sedan upp pucken högt i kassen, ett riktigt snyggt mål.

Växjö kunde därmed vända hemåt som ny tabellfemma. För MODO:s del innebar förlusten att hoppet om att undvika kvalspel är ute. Men tränaren Andreas Johansson lät självsäker efteråt.

– Vi ska göra allt vi kan för att förbereda oss för kvalet. Det är bara att vara ett proffs och förbereda sig som vanligt. Om inte vi är kvar i SHL nästa år ska du få tiotusen av mig, sa han till C More.