Karlskrona
KHK

Dramatik när Örebro straffade Karlskrona

3 mars 2016 21:53

Örebro såg ut att gå mot tre poäng hemma mot Karlskrona, men med tio sekunder kvar skickade Jesper Olofsson in en chanspuck mot mål. Den letade sig in och fixade en poäng till Blekingelaget, men i straffläggningen var Örebro starkast och vann till slut med 3-2.

Första perioden präglades av en hel del spel i numerära överlägen. Båda lagen hade chansen i den spelformen, men det var bara ett av dem som tog den.

Joel Mustonen har varit glödhet på sistone och inför matchen gjort mål i tre raka matcher för Örebro. Nu slog han till igen med en styrning från några meters håll och höll därmed målsviten levande. Det var 1-0 efter en period och Mustonen hade klart för sig varför det lossnat just nu.

– Jag har själv varit i bra form länge, men det är först i de senaste matcherna jag har fått förtroendet att spela mycket, sa han till C More i pausen.

Andra perioden blev ganska chansfattig. Det krävdes ett nytt powerplay för att pucken återigen skulle leta sig in i nät.

Örebro behövde bara 21 sekunder i numerärt överläge när Karlskronas Henrik Nilsson återigen satt utvisad (han satt även på Örebros första mål). Jakub Krejcik tog i för fullt från sin backplats och fick se pucken dundra in bakom Linus Fernström i bortakassen.

Chansning som gick hem

Örebro såg länge ut att ha kontroll på händelserna ute på isen. När knappt sju minuter återstod fick dock Karlskrona chansen i numerärt överläge och tog den.

Julien Brouillette dundrade in en riktig kanon fram till 2-1 och Karlskrona gick för det i slutet.

Tiden rann på snabbt och höll nästan på att försvinna helt. Då slängde Jesper Olofsson in sin chanspuck vilket överraskade Julius Hudacek så pass mycket att den slank in bakom honom.

I den avslutande straffläggningen satte både Daniel Viksten och Joel Mustonen sina straffar och fixade lite plåster på såren. Laget kröp trots allt en poäng närmare HV71 i tabellen.