Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Örebro vill upp ett par snäpp i tabellen

3 mars 2016 10:00

Örebro är klara för åttondelsfinal. Med tre matcher kvar att spela har laget fortfarande chansen att spela till sig en högre placering som skulle innebära en viktig hemmaplansfördel.


Formkollen

Örebro har tagit sig i kragen ordentligt efter brakförlusten i Luleå för tre omgångar sedan. Laget har tagit poäng i alla tre matcher sedan dess och har därmed satt press på HV71 och Brynäs på platserna ovanför i tabellen.

Chansen finns att klättra upp till åttonde plats och sno åt sig hemmaplansfavören i den kommande åttondelsfinalen. Fem poäng behöver Örebro plocka in på Brynäs och två på HV71.

Efter glansperioden för en månad sedan, då Karlskrona vann fem raka matcher, har det gått sämre igen för tabelljumbon. På de därpå tio följande matcherna har laget vunnit en och totalt tagit fem av 30 möjliga poäng.

Sju av de nio förlusterna har dock varit med uddamålet, de andra två med två måls differens (varav den ena med mål i öppen kasse). Spelet har sett bra ut och poängen senast mot SHL-segrarna Skellefteå inger respekt.

1 mar Linköping-Örebro 4-3 OT
27 feb Örebro-HV71 5-2
25 feb Örebro-Djurgården 2-1 OT
23 feb Luleå-Örebro 7-0
20 feb Frölunda-Örebro 2-0
1 mar Karlskrona-Skellefteå 2-3 OT
27 feb Malmö-Karlskrona 3-1
25 feb Karlskrona-Luleå 1-2
23 feb Färjestad-Karlskrona 4-2
20 feb HV71-Karlskrona 1-4

Läget i lagen

Örebros Greg Squires är avstängd och finns inte med mot Karlskrona. Henrik Löwdahl har missat de tre senaste matcherna.

I Karlskrona saknades senast Riley Holzapfel. John Henrion har missat tre raka matcher. Däremot var Victor Aronsson tillbaka efter två matchers frånvaro och Anton Grundel efter att ha missat en match.

Notera att:

* Senast lagen möttes var Karlskrona mitt inne i sin heta period. Det var för drygt en månad sedan och back-to-back mötet slutade 4-1 respektive 8-2 till Blekingelaget.

* Karlskronas Mattias Guter har gjort 19 mål totalt och ligger två mål efter tätduon Richard Gynge och Nick Johnson i skytteligan. Han har gjort nio mål på de 16 senaste matcherna och bara gått poänglös av isen i tre.

* Örebros Joel Mustonen har hittat målformen han också. Mål i varje av de tre senaste matcherna.