Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad klättrade efter Pogges nolla

4 mars 2016 21:43

Justin Pogge stoppade 27 skott och höll nollan när Färjestad besegrade Brynäs på fredagskvällen. Via segersiffrorna 2-0 lade Färjestad beslag på tre poäng och klättrade från sjunde till femte plats i tabellen.


Brynäs och Färjestad öppnade sitt heta fredagsmöte i hög fart. Den första riktiga möjligheten hade hemmalaget, när Pathrik Westerholm styrde Mathias Porselands backskott. Efter att Brynäs haft chansen i spel fem mot fyra kom sedan Milan Gulas rakt ut från utvisningsbåset, snodde åt sig pucken framför Anssi Salmela och satte 0-1 i nät för Färjestad. Joakim Nygård hade sedan chansen att utöka, men då stod Felix Sandström i vägen.

– Jag tycker att vi har en bra rörlighet, speciellt i offensiv zon. Jag hoppas att vi kan hålla fast vid det spel som vi haft i första, analyserade målskytten Gulas första 20 för C More.

Mittenakten började sedan i en avvaktande stil, där spelavbrotten var många. Allteftersom kunde Färjestad koppla greppet och Brynäs hade svårt att komma till i attackerna. Chansmässigt var det länge tight, men Sebastian Enterfeldt var nära med en stolpträff för hemmalaget. Brynäs avslutade även perioden starkt och Ponthus Westerholm hade en giftig möjlighet.

– Vi håller pucken lite för länge och det går lite för sakta. De drar väl ner på tempot också, vi måste upp i sista, slog Brynäscentern Enterfeldt fast för C More.

Matchhjälten Pogge: "Vi behövde poängen"

Hemmalaget slog även an takten tidigt för den tredje perioden. Brynäs drev där upp ett härligt offensivt tempo och pressade tillbaka Färjestad, som dock länge hade kontroll över händelserna. Bäst chans för Brynäs hade återigen Enterfeldt via en ny stolpträff, denna gång med en styrning via skridskorna.

Greg Scott var nästa man att pricka målramen och i takt med att perioden närmade sig sin andra halva tilltog Brynäsdominansen. Den sista kvitteringschansen gavs Nick Johnson ståendes mitt i slottet. Justin Pogge räddade dock och istället kunde Antti Tyrväinen avgöra till 0-2 i öppen målbur. Färjestad tog därmed tre poäng och klättrade två platser i tabellen, mycket tack vare Pogges 27 räddningar.

– Vi spelade bra som lag och jobbade hårt hela matchen. Jag är glad över att vi tog den här vinsten, vi behövde poängen, slog Pogge fast för C More efter sin hållna nolla.