Frölunda fixade full pott mot Växjö

5 mars 2016 18:42

Frölunda tog sin fjärde raka fullpoängare mot Växjö den här säsongen. Efter att ha haft problem med målskyttet i de två senaste matcherna satte göteborgarna tre mål i de två inledande perioderna. Det räckte hela vägen in till seger med 3-1.

Frölunda och Växjö kämpade hårt om ytorna under den första perioden. Trots att båda sidorna hade möjligheter i powerplay dröjde det till slutminuten innan periodens enda mål kom.

Henrik Tömmernes sköt från distans och Johan Sundström styrde in pucken bakom en chanslös Stefan Stéen. Klockan stod då på 19:37.

– De är bra i powerplay så vi får försöka hålla oss på isen. Annars är det okej, kommenterade Växjös Richard Gynge första perioden.

Frölunda kom ut i andra starkt och tilldömdes straff ungefär fem minuter in i perioden. Spencer Abbott förvaltade den snyggt frqam till 2-0.

Växjö åt sig in i perioden och Richard Gynge hade ett skott i stolpen. Men istället för reducering satte Patrik Carlsson 3-0 för göteborgarna med ett välplacerat skott i en spelvändning alldeles i slutet av perioden.

– Vi har inte så mycket spelövertag som tavlan säger men är effektiva idag, sa Frölundas Robin Figren till C More, Figren som spelade sin 300:e SHL-match.

Ruskigt bortaövertag i tredje

Växjö gav det verkligen en chans i tredje perioden, fick genom Robert Rosén in en tidig reducering i numerärt överläge, och pepprade sedan Lasse Johansson med puckar.

Skottstatistiken i tredje slutade 17-1 i Växjös favör, men Johansson visade återigen vilken vass målvakt han är och har varit hela säsongen.

Växjö kom inte närmare utan kammade noll för fjärde gången den här säsongen mot Frölunda. Smålänningarna behåller dock sjätteplatsen i tabellen eftersom Djurgården också förlorade sin match.