• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Kvartsfinal: Vinna eller försvinna gäller för HV71

22 mars 2016 09:45

Två tunga övertidsförluster i de två senaste matcherna och HV71 är satta under rejäl press. Underläge 0-3 i matcher och nu är det vinna eller försvinna då seger är ett måste i Kinnarps Arena.


HV71 - Skellefteå AIK

Ställning i matchserien: Skellefteå leder med 3-0 i matcher
Resultat: SKE-HV71 6-1, HV71-SKE 3-4 OT, SKE-HV71 5-4 OT

Poängbäst i HV71: Martin Thörnberg 6 poäng (2+4) Poängbäst i Skellefteå: Andrew Calof 6 poäng (5+1)

Senaste matchen

HV71 gjorde en strålande bortamatch mot Skellefteå och såg länge ut att gå mot en viktig seger då man hade en 4-2 ledning i början av den tredje perioden men Skellefteå åt sig sakta in i matchen och med endast tre minuter kvar att spela var man ikapp efter mål av Andrew Calof och Jimmie Ericsson. 4-4 och matchen togs till förlängning där kaptenen Jimmie Ericsson också avgjorde med en riktig läckerbit.

Direkt på tekning smällde han till och fick bra fart på pucken som slank in mellan benskydden på en förvånad Fredrik Pettersson-Wentzel.

Spelare att hålla koll på

Hos HV71 har backen Emil Johansson verkligen visat klassen under slutspelet. Det starka spelet i egen zon har också blandats med en bländande offensiv och hans hårda skott har vålat stora problem för Skellefteåförsvaret. Två mål blev det i senaste mötet.

Det går inte att blunda för Jimmie Ericsson i Skellefteå. Kaptenen har en förmåga att växa till slutspelet och kliva fram när det som mest behövs, och det var precis vad han gjorde i lördags. 4-4 målet styrde han in på klassiskt Jimmie Ericsson-vis, och avgörandet i förlängningen kan mycket väl komma att minnas som en klassiker.

Citaten

– Det är grymt tungt. Vi gör en strålande insats och visar att vi kan hänga med Skellefteå och att vi stör dem ordentligt med det sätt vi spelar, men på något sätt så studsar det inte med oss, det är grymt tungt, sa Johan Lindbom i HV71 till C More efter den tredje matchen.

– Det är egentligen först när vi hamnar i underläge med 2-4 som vi börjar spela som vi vill, då forcerar vi ordentligt och släpper på handbromsen och agerar mer avslappnat. I slutändan handlar det om slutspel och det är segrar som räknas och att vi lyckas hitta en väg att vinna är oerhört starkt av oss, sa tränaren Hans Wallson till klubbens hemsida efter matchen.

Läget i lagen

HV71 har fortsatt skadeproblem och till senaste matchen kom inte Simon Önerud ut till spel. Dessutom saknades sedan tidigare Erik Christensen. Det är oklart om någon av dessa är tillbaka till tisdagens match.

Skellefteå AIK har full trupp att tillgå. Senast var backen Alexander Urbom tillbaka efter avstängning men stod utanför truppen.

Notera att

* Andrew Calof i Skellefteå har redan gjort fem mål i slutspelet.

* HV71 är i toppen av slutspelets tekningsliga.

* Martin Thörnberg är i toppen av tacklingsligan i slutspelet.

* Inget av lagen har fått någon riktig utdelning i powerplay.