Skellefteå till semi efter Svenssons nolla

22 mars 2016 21:36

Skellefteå är första lag till semifinal. Seriesegraren säkrade avancemanget i fyra raka matcher, genom att på tisdagen besegra HV71 med 1-0 på bortais. Janne Pesonen gjorde det vinnande målet och Markus Svensson stängde igen bakåt.

Det var kraftig fördel Skellefteå när kvartsfinalserien mot HV71 gick vidare i Kinnarps Arena. HV var pressat att vinna och hemmalaget stod även upp väl i en tempostark matchupptakt. Men med 10.50 spelat kom istället ledningsmålet för Skellefteå, inprickat av Janne Pesonen efter förarbete av Erik Forssell. I övrigt var det ont om chanser och skotten var 2-9 efter första 20.

– Det är en tät första period. Båda lagen sliter hårt och skapar chanser. Det är klassisk slutspelshockey, sade målskytten Pesonen till C More.

Högt tempo men få chanser

Även om chanserna var få var farten i spelet desto högre. Mittenakten följde det temat och tidigt in i andra var Jimmie Ericsson nära att utöka Skellefteåledningen.

Matchbilden var böljande och lagen skiftade anfall med varandra. Kontringar fanns det gott om, men några direkta farligheter bjöds det inte på. HV hade ett visst övertag sett till spelet och vann även skotten.

– Det är en höjning från den första perioden. Men samtidigt måste vi upp en nivå till för att kunna vinna, förklarade HV:s Pär Arlbrandt för C More.

"Det har varit fyra tighta matcher"

I tredje fick hemmalaget ett klart större puckinnehav, dels då Skellefteå föll tillbaka i banan. Den riktiga pressen dröjde dock till slutminuterna och inte heller då kunde HV komma in på Markus Svenssons målbur. Målvakten höll därmed nollan och Skellefteå vann med siffrorna 0-1.

Det ger 4-0 i matcher till seriesegraren, som i och med det avancerar vidare till semifinal. Samtidigt som HV:s säsong är över går Skellefteås jakt på guldet vidare.

– Över de här fyra matcherna har vi varit lite starkare och lite effektivare. Men det har varit fyra tighta matcher. Vi möter ett väldigt bra lag, men hittar ändå vägarna till att vinna, summerade Skellefteåtränaren Hans Wallson avancemanget för C More.