Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Leksand laddat för SHL-återkomsten

22 september 2016 13:00
#LIFDIF

Ända sedan den 1 april när Leksand tog steget upp i SHL har supportrarna väntat på den här matchen. I premiären väntar Djurgården i ett klassiskt möte och dalalaget hoppas naturligtvis på en fin start på säsongen inför fulla läktare i Tegera Arena.


Formkollen

I de förberedande matcherna har resultaten inte direkt gått Leksands väg. Laget spelade tio matcher under augusti och första halvan av september och vann två ev dem, varav en efter straffläggning. Motståndet har till övervägande del varit HockeyAllsvenska lag och mötena med andra SHL-lag har slutat med förluster.

Djurgården lyckades bättre och vann fem av åtta matcher. Motståndet för deras del har främst varit SHL-lag eller inom ramen för gruppspelet i CHL. Stockholmarna har alltså redan känt på att spela tävlingsmatcher.

Läget i lagen

Leksand har dragits med en hel del småskador under hela försäsongen, men nu verkar det ha ljusnat betänkligt.

– Det är klart jag hade varit nöjdare om vi hade haft full trupp hela försäsongen, men det tog ett tag att komma dit. Nu har vi i princip allt tillgängligt och det är jag tacksam över, kommenterar tränaren Per-Erik Johnsson på klubbens hemsida.

Eventuell frånvaro i Djurgårdens trupp har ej delgivits.

Punktlista

  • Lagen har spelat i samma serie två av de senaste fem säsongerna, 2012/2013 i HockeyAllsvenskan och 2014/2015 i SHL.
  • Säsongen 2014/2015 slutade fyra av fem matcher med seger för det lag som hade hemmaplan.
  • Leksands Erik Castonguay blir en spelare att se upp med om vi får tro tränaren Per-Erik Johnsson.
  • Djurgårdens motsvarighet är Jeff Tambellini som är en riktig sniper enligt kedjekamraten Daniel Brodin: "Får han ett läge är det ju 95 procents chans att det blir mål", sa Brodin nyligen till klubbens hemsida.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LIFDIF