Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Växjö vill ha en ny hemmatriumf

1 oktober 2016 10:00
#VLHLHF

Växjö åkte på torsdagen på säsongens första förlust, men nu väntar nytt hemmamöte och i Vida Arena har klubben idel segrar så här långt. Gästande Luleå avfärdade Leksand senast och kommer till matchen med gott självförtroende.


Formkollen

Lördagens hemmalag Växjö inledde med att ta tre raka segrar i SHL. I torsdagens bortamöte mot Skellefteå kom den första förlusten, 3-2 efter förlängning. Klubben har dock tagit poäng i samtliga fyra matcher och dessutom vunnit båda hemmamatcherna i Vida Arena.

Luleås form är helt okej och laget studsade direkt tillbaka på vinnarspåret i torsdags efter back-to-back förlusterna mot Skellefteå. I hemmamötet mot Leksand var laget numret större och vann med klara 5-1.

Läget i lagen

Växjö har fortfarande Teemu Laakso och Ville Leino borta. I Luleå har Linus Nässén missat tre raka matcher och Gustav Rydahl saknades senast.

Notera att

  • Dennis Everberg fortsätter att ösa in poäng i SHL. I mötet med Skellefteå kom ytterligare två och forwarden är uppe i åtta, varav fem mål, vilket är bäst i SHL.
  • Anton Hedman hade en fin afton mot Leksand och noterades för två mål och en assist. Dessutom har han gjort poäng i två raka matcher.
  • Under förra säsongens fyra möten vann norrbottningarna tre och Växjö en.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #VLHLHF