Hemma
HV71
HV71
Borta
Karlskrona
KHK

Toppmöte i Kinnarps Arena

18 oktober 2016 13:00
#HV71KHK

Tisdagen bjuder på ett toppmöte från Kinnarps Arena i Jönköping där trean HV71 ställs mot tvåan Karlskrona. Båda klubbarna har haft en fin formkurva och det lär bli en hård kamp om poängen.


Formkollen

Efter förlusten mot Örebro lyckades HV71 omgående hoppa upp på vinnarspåret igen i lördagens möte med Rögle. Klubben vann med klara 4-1 och har nu fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Karlskronas fina svit med sex raka segrar tog stopp på lördagen i hemmamötet med Skellefteå där klubben föll med 2-1. Trots förlusten får vi påstå att tabelltvåans form är god.

Läget i lagen

HV71 har saknat några tunga pjäser senaste tiden i skadade Chris Abbott och Pär Arlbrandt. Dessutom är skicklige backen Dylan Reese avstängd.

Karlskrona har få skador och endast saknat Marcus Paulsson och Victor Aronsson den senaste tiden. Emil Larsson som varit avstängd är redo för spel igen på tisdagen.

Notera att

  • Simon Önerud och Alexander Bergström är poängbäst i sina respektive klubbar på tio poäng. Dessutom skuggar duon poängligaledaren Illari Filppula.
  • Martin Thörnberg är glödhet för tillfället och leder skytteligan i SHL på sju gjorda mål.
  • Alexander Bergströms sex matcher långa poängsvit bröts på lördagen mot Skellefteå.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71KHK.