Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Broc Little ska leda Linköping mot ny seger

10 november 2016 13:00
#LHCFBK

Linköping har inte riktigt gått att känna igen i upptakten på SHL. Innan uppehållet kom dock en seger efter att amerikanen Broc Little haft stor show. Möjligen är det just han som leder klubben mot ny triumf?


Formkollen

Linköpings form är på uppåtgående och klubben har tre segrar på de fem senaste matcherna i ligan. Östgötarna har dessutom hunnit med två matcher i CHL under ledigheten. Där följdes 1-1 i första mötet med Helsingfors upp med seger 1-0 borta. Det innebär att klubben är klart för kvartsfinal i turneringen.

Färjestad är ett av de formstarkaste lagen i ligan. På de nio senaste matcherna har värmlänningarna vunnit åtta. Den enda fölusten kom mot Brynäs den 25:e oktober, men efter det har Färjestad två raka vinster.

Läget i lagen

Lagen saknade tre spelare vardera i den senaste omgången. Hos hemmalaget var både Niclas Bergfors och Mathis Olimb tillbaka i laget i CHL och lär spela på torsdagen. Mer oklar är Ken Andre Olimbs medverkan. Hos Färjestad borde Johan Ryno, som var sjuk innan uppehållet, vara tillbaka.

Notera att

  • Lagen har mötts en gång tidigare i Saab Arena den här säsongen. Den matchen vann Färjestad med 4-3 efter förlängning.
  • Broc Little gjorde ett mål och tre assist i segern mot Luleå i senaste omgången.
  • Lars Haugen är SHL:s fjärde bästa burväktare sett till räddningsprocent med 93.11.
  • Linköping har två flitiga tacklare i Andrew Gordon och Emil Sylvegård som är fyra och trea i den statistiken.
  • Diskutera matchen på sociala medier via hashtagen #LHCFBK