Tellqvist och Lassinantti höll nollan senast - möts nu

22 november 2016 13:00
#DIFLHF

Både Mikael Tellqvist och Joel Lassinatti höll nollan för sina klubbar i lördagens omgång. Nu ställs de båda burväktarna mot varandra när Djurgården och Luleå drabbar samman på Hovet. Lyckas målvakterna bibehålla den fina formen?

Formkollen

Efter en riktigt tung period med åtta raka förluster har Djurgården kommit igång lite grann och vunnit tre av de fem senaste. Hemmaspelet börjar också komma igång och där har det blivit två vinster i följd.

Luleå har också lämnat en dålig period bakom sig och har nu tre raka segrar. På bortais har klubben från Norrbotten en seger på de tre senaste.

Läget i lagen

Djurgården har Gustav Possler och Alexander Fällström långtidsskadade. Urbom, Ikonen och Kousa kan dock vara tillgängliga för Robert Ohlsson inom kort.

Luleå har saknat nordamerikanerna Tim Kennedy och Daine Todd den senaste tiden.

Notera att

• Både Mikael Tellqvist och Joel Lassinantti höll nollan i lördags. Det var Tellqvist första och Lassinanttis andra för säsongen.
  • Petter Emanuelsson gjorde två mål senast och leder skytteligan i SHL med tio mål.
  • Målfarlige backen Linus Hultström har bara lyckats tända lampan vid ett tillfälle sedan han kom tillbaka till Djurgården.
  • Senast lagen möttes vann Luleå med 4-3 efter straffläggning. Även den matchen spelades i Stockholm.