Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Färjestad och Växjö ska isär

26 november 2016 10:00
#FBKVLH

Lagen ligger på samma poäng och det kan bli en trippel för Färjestad om laget vinner mot Växjö på lördagen, men Växjös Olli Palola går bra just nu, ska han stoppa hemmalaget från seger?


Formkollen

Hemmalaget har fyra förluster på de fem senaste matcherna. Tre av dessa har dock kommit på bortaplan och hemma i Karlstad har det sett bättre ut. Där har det blivit tre segrar på fyra matcher, senast Färjestad hade hemmamatch tog laget en imponerande seger över Skellefteå.

Milan Gulas målform är inte vad den var i fjol, men han har nu gjort poäng fyra matcher i rad, kanske börjar målen trilla in snart också?! Annars har man ju Johan Ryno som gjort en hel del mål på sistone, fyra stycken på fyra matcher och dessutom tre assist.

Växjö kommer till Karlstad med vinst i bagaget från matchen mot Linköping och laget har tre av fyra segrar på sista tiden. Till skillnad från många andra lag har Växjö upprätthållit ett stabilt målskytte de senaste omgångarna och bara tre gånger de senaste tio matcherna gjort två mål eller mindre (en av dessa tre slutade ändå med seger). Lägg till målskyttet att laget bara släppt in fem mål de senaste fyra matcherna.

Olli Palola tycks vara i gott slag, 2+1 mot Linköping senast.

Läget i lagen

Inget av lagen har några stora bekymmer på skadefronten. I Färjestad väntar man på att Per Åslund ska komma tillbaks, han har nu missat sju matcher efter att ha träffats av en puck i huvudet.

Färjestad meddelade dessutom på lördagen att forwarden Tim Stapleton lämnar klubben med omedelbar verkan.

Växjö har ställt så gott som samma manskap på isen de sex senaste matcherna.

Notera att

  • Joacim Eriksson vaktade Växjökassen senast, det var hans första målvaktsinsats på tio matcher och slutade alltså med seger och 92,85%
  • Färjestads Lars Haugen ligger delad trea i målvaktsligan för numerärt underläge med 90,91%
  • Vid 23 tillfällen hittills under säsongens matcher har Växjö varit i ledningen, fler än något annat lag
  • Färjestad har vunnit de båda tidigare matcherna mot Växjö i år
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtaggen #FBKVLH