Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Toppmöte väntar i Frölundaborg

10 december 2016 10:00
#FHCVLH

Räkna med ett revanschsuget Frölunda när Frölundaborg öppnar portarna till SHL-spel under lördagen. Förlust mot Leksand senast lär göra att Frölunda nu kommer göra allt för seger i toppmötet mot Växjö.


Formkollen

Frölunda åkte på en rejäl smäll under torsdagen i Tegera Arena. Förlust mot Leksand med 4-0 och Frölunda stod inte att känna igen. Man hade problem i egen zon och lyckades inte luckra upp Leksands täta defensiv.

Frölundas form i det långa loppet är dock imponerande trots förlusten senast. Åtta segrar på de tio senaste matcherna. Noterbart är dock att Frölundas två senaste förluster har slutat med en nolla också i målkolumnen.

Gästande Växjö ligger på tredje plats i tabellen och visar upp ett stabilt spel för tillfället. I torsdags besegrades Djurgården med klara 4-1 hemma i Vida Arena i en match där Växjö var storleken större matchen igenom. Lägg därtill att Robert Rosén bjöd på två mål och ser ut att vara i fin form inför toppmötet mot Frölunda.

Läget i lagen

Hos hemmalaget Frölunda saknades Filip Westerlund senast medans Kristian Vesalainen är fortsatt utlånad.

Växjö har fått klara sig utan backen Teemu Laakso den senaste tiden. Eric Martinsson och Joakim Hillding kom inte heller till spel senast. Nyförvärvet Emil Pettersson gjorde debut i senaste matchen.

Notera att

  • Förra mötet mellan lagen slutade 4-1 till Frölunda.
  • Det är ettan mot tvåan i ligan som drabbar samman.
  • Frölunda är klart bättre än Växjö i powerplay.
  • Växjö är dock klart bättre är Frölunda i boxplay.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCVLH