Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Formstarkt Skellefteå mot formsvagt Brynäs

21 januari 2017 10:00
#SKEBIF

Sett till statistiken den senaste tiden ligger alla förväntningar på Skellefteå när ett formsvagt Brynäs kommer på besök.


Formkollen

Skilda världar, så kan man väl enklast beskriva förutsättningarna inför matchen. Skellefteå har gått som tåget på sistone och i och med segern mot serieledande Frölunda senast står laget på fem raka vinster. Hetast i hemmalaget är Joakim Lindström (1+7) och Pär Lindholm (4+1) de senaste fyra matcherna.

Brynäs står på fyra raka förluster, senast mot Örebro tappade gästrikarna ledningen ett par gånger och gästerna kunde avgöra i förlängning. Ska man hitta något ljus i Brynäsmörkret så är det väl att laget ändå gör mål. På fyra raka förluster har laget gjort sju mål vilket i år får betraktas som förhållandevis många för ett förlorande lag.

Läget i lagen

Hemmalaget har haft några spelare borta men har som sagt gått som tåget. Brynäs har med något undantag haft så gott som samma lag sedan i november och skadelistan är inte särskilt lång.

Notera att

  • Senast lagen möttes i Skellefteå vann Brynäs med 2-1, matchen i Gävle vann dock Skellefteå med 3-2
  • Skellefteås Joakim Lindström toppar SHL:s poängliga, 36 poäng (11+25), Brynäs Oskar LIndblom 31 (11+20) ligger fyra
  • Brynäs är fortfarande högt rankat i skotteffektiviteten, med mål på 10,01% av sina skott, bara Växjö har bättre, Skellefteå är sjua med 8,91%
  • Skellefteå har fyra raka hemmasegrar
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEBIF