Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Karlskrona
KHK

Frölunda mot serieledning

24 januari 2017 13:00
#FHCKHK

Frölunda har två raka förluster. I båda fallen var det mot toppmotstånd - är det förklaringen? Viktigt svar kommer när laget i kväll ställs mot ett formsvagt Karlskrona.


Formkollen

Frölunda som dominerat SHL under större delen av säsongen blev i helgen av med serieledningen sedan ett formtoppat Växjö vunnit dubbelmötet med Örebro. Frölunda har chans att återta ledningen men då krävs poäng hemma mot Karlskrona. Frölunda har två raka förluster (mot Skellefteå och Växjö), vilket inte förefaller så allvarligt vid en jämförelse med Karlskrona som riskerar att inkassera sin sjunde raka förlust. Gästerna ligger nu också bara sex poäng före Djurgården, på andra sidan slutspelsstrecket.

Läget i lagen

Frölunda har fortfarande Jonathan Sigalet avstängd men har i övrigt inte lidit alltför mycket av frånvaro. Klubben meddelar via sin hemsida att de spelare som var sjuka under förra veckan nu är tillbaka på is igen.

Karlskrona har haft ett gynnsamt skade- och frånvaroläge och senast saknades bara ett par ordinarie spelare.

Notera att

  • Det här blir lagens sista möte i SHL innevarande säsong, Frölunda har vunnit två och Karlskrona en av de tidigare matcherna
  • Karlskrona har bara gjort ett mål på de två senaste matcherna
  • Frölunda och Karlskrona ligger på delad sjundeplats i SHL:s boxplayliga, lagen har fredat sina respektive mål vid 80% av de numerära underlägena
  • Frölundas Joel Lundqvist toppar fortfarande SHL:s tacklingsstatistik med 83 tacklingar på 36 matcher
  • Karlskrona har förlorat fem raka bortamatcher
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCKHK