Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Kan Brynäs stoppa Bill Sweatts Luleå ännu en gång?

4 februari 2017 10:00
#BIFLHF

Det var ett rafflande möte i torsdags när Brynäs besegrade Luleå med 5-4 efter straffar i en match som innehöll det mesta. Nu ska dessa lag göra upp ännu en gång. Denna gång i Gavlerinken Arena.


Formkollen

Brynäs tog en välbehövlig seger när 2-4 underläge vändes till seger 5-4 efter straffar på bortais mot Luleå. En tung seger för Brynäs som inför den matchen hade sex förluster på sina sju senaste möten. Nu siktar man på att ta med sig straffsegern till lördagens match när möte mot Luleå på nytt väntar.

Detta blir lagens sista möte denna säsong och Brynäs har chansen att ta fjärde raka segern mot Luleå. Förutom torsdagens straffseger så har man vunnit mot Luleå tidigare med klara siffrorna 5-2 och 4-0. Noterbart för Brynäs del är dock att den senaste hemmavinsten kom 5 januari.

Luleå har det tungt just nu. För tredje hemmamatchen i rad tappade laget en tvåmålsledning i den tredje perioden, och något som såg ut som en säker seger förvandlades till en förlust. Luleå har nu tolv raka matcher utan en trepoängare.

Att ta med sig från torsdagens match är dock att Luleå har en het forward i Bill Sweatt. Sweatt stod för ett äkta hattrick och har god form inför lördagens möte mot sitt gamla lag.

Läget i lagen

Brynäs ser ut att komma till spel med samma lag som senast. Det innebär att Daniel Paille, Nick Johnson, Jörgen Sundqvist, Simon Bertilsson och Tomas Zaborsky saknas.

Hos Luleå är Gustav Rydahl skadad. Andreas Falk och Craig Schira är avstängda.

Notera att

  • Brynäs har gjort 14 mål på tre möten mot Luleå i år.
  • Luleås Bill Sweatt stod för ett äkta hattrick senast.
  • Både Luleå och Brynäs är i botten av powerplaystatistiken.
  • Senast Luleå tog tre poäng i Gävle var 6 oktober 2011.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHF.