Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Säkrar Växjö historisk serieseger?

7 mars 2017 13:00
#VLHLHC

Växjö har stått för en fantastisk säsong och kan vid två poäng mot drömmotståndet Linköping på tisdagen säkra klubbens första serieseger i SHL.


Formkollen

Växjö har med två segrar i följd skaffat sig ett drömläge att ta hem seriesegern i SHL. Laget har fem poäng tillgodo på Frölunda med två matcher kvar och behöver alltså två poäng för att ta klubbens första serieseger. Något som talar för det, förutom klubbens fina facit mot Linköping, är hemmapspelet. I Vida Arena har man vunnit tio av de elva senaste, alltså en förlust under 2017.

Linköping har fin form med fyra vinster de fem senaste. På bortaplan har östgötarna vunnit två av de tre senaste men föll mot Skellefteå i lagets förra bortamatch. Linköping går en hård kamp om andraplatsen med Frölunda och HV71. Just nu har tabelltrean en poäng upp till göteborgarna och en ner till HV.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Växjö har vunnit samtliga tre möten mot Linköping under säsongen, 5-2, 4-1, 4-1 är segersiffrorna.
  • Olli Palola har fyra mål och fem poäng mot Linköping under säsongen.
  • Linköpings burväktare Jacob Johansson höll sin tredje nolla för säsongen mot Brynäs under söndagen.
  • Broc Little jagar Joakim Lindström i poängligan. Skellefteåforwarden har tre poäng tillgodo inför de sista två omgångarna av SHL.
  • Olli Palola å sin sida jagar Brynäsduon Oskar Lindblom och Kevin Clark i skytteligatoppen. Finländaren är tre mål bakom Clark som leder med 22 mål.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHC