Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Rögle
RBK

Kaptenen borta - men Rögle går för att säkra SHL-spel

29 mars 2017 13:00
Direktkval till SHL

Förlängningssegern senast har placerat Rögle i ordentligt slagläge. Ikväll kan laget avgöra Direktkvalet borta mot Karlskoga, en match som Rögle dock tvingas spelas utan sin kapten Christopher Liljewall.


Match: 29/3 19.15 Karlskoga-Rögle, Nobelhallen

Sändning: TV 12, C More Live 2, cmore.se

Marginalerna fortsätter att vara på Rögles sida i det täta Direktkvalet mot Karlskoga. Skåningarna har trots de spelmässigt jämna och dramatiska matcherna kopplat ett jättegrepp, med hela 3-0 i matcher.

I det första mötet hämtade Rögle upp ett tvåmålsunderläge i slutperioden till seger med 5-2, innan laget i fighten efter vände 0-1 till 2-1. I måndags var det dags igen, när Karlskoga efter bara 1.03 öppnade målskyttet genom Juliuz Persson. Rögle kvitterade och tog matchen till förlängning, där Edwin Hedberg 17 minuter in avgjorde för skåningarna.

– Det var riktigt kul, vi kunde känna publiken bakom oss hela matchen. Vi har kommit tillbaka i tre matcher nu och har en bra känsla i laget. Vi tror på varandra och går för det i nästa match, säger Taylor Matson till Rögles hemsida.

Amerikanen har ett gyllene läge med sitt lag. Rögle leder matchserien med 3-0 och har möjligheten att säkra SHL-kontraktet redan ikväll i Nobelhallen. För Karlskoga är vägen till uppflyttning lång, men värmlänningarna har inte gett upp slaget.

– Nu handlar det om att lägga allt fokus på onsdagsmatchen och se till att matchserien lever vidare till på fredag. När vi väl är där får vi sätta upp ett nytt delmål, har Tobias Thermell sagt till den egna hemsidan.

– Har Rögle kunnat vinna tre så här täta och tuffa matcher kan vi ta fyra raka segrar. För hoppet lever om SHL och det är bara fyra segrar dit. Nu är det väl bara att bryta ihop och komma igen, fast det är inte rättvist att vi kammat noll på de här tre matcherna, menar Emil Kruse i intervju med Karlskogas hemsida.

Till kvällens fjärde rond har BIK chansen, inte minst då Rögle tappat två viktiga pjäser. Filip Karlsson och Christopher Liljewall, kaptenen, skadade sig båda i suddenvinsten senast och missar spel. Rögle har även haft problem i upptakten av matcherna och nu vill Taylor Matson se laget ta kommandot.

– Det är en av sakerna som vi pratat om, att komma ut starkt och få det första målet. Då behöver vi inte jaga underifrån. Vi har ändå bevisat att vi kan komma tillbaka och vi är ett bra lag i slutperioden.

Läget i lagen:

Oförändrat i Karlskoga, som har tre spelare borta med skador. Det handlar fortsatt om Jonas Karlsson, Carl Berglund och Victor Berglind. Målvakten Andrew Engelage är återigen ett frågetecken.

Segern i måndags blev dyrköpt för Rögle. Skånelaget tappade både Filip Karlsson och lagkapten Christopher Liljewall, som båda drog på sig skador och därför missar kvällens match. Ersätter i Rögletruppen gör duon Ludvig Elvenes och Matt Fraser.

– Det är tråkigt att det händer, men vi har bra ersättare, kommenterar tränare Elderbrink för RBK:s hemsida.

Notera att:

  • Edwin Hedberg sköt segermålet till Rögle senast i förlängningen. Det betyder att nyförvärvet gjort mål i samtliga kvalmatcher.
  • Karlskogas fruktade förstakedja med Victor Ejdsell, Alexandre Lavoie och Thomas Valkvae-Olsen har gått poänglösa i åtta perioder.
  • Karlskoga har inte gjort ett enda powerplaymål i matchserien, Rögle har ett på tio försök.