Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Kan ett kokande Scandinavium leda Frölunda till seger?

31 mars 2017 13:00
#FHCBIF

I kvartsfinalen mot Skellefteå bar hela Scandinavium fram Frölunda till seger. Nu är dock räkneverken nollställda till semifinalen mot Brynäs, och frågan är om publiken återigen kan hjälpa Frölunda till seger?


Formkollen

Det undgick nog inte någon vilken fantastisk drabbning Frölunda bjöd på i den sjunde kvartsfinalen mot Skellefteå. Seger med 3-2 efter förlängning och därmed lever Frölundas säsong vidare in i semifinalspelet. Frölundas väg fram var något snårig men faktum är att det var tre raka starka segrar som såg till att Frölunda gick vidare, så formen hos hemmalaget verkar vara på topp.

Gästande Brynäs har haft lite längre vila efter sin kvartsfinalserie mot Linköping. Brynäs har visat upp en imponerande offensiv så här långt i slutspelet med bland annat två 6-0 segrar mot Linköping. Dessutom har defensiven och målvakten David Rautio varit i storform då tre av kvartsfinalerna slutade med hållen nolla för Rautio.

Under seriespelet vann lagen två matcher var mot varandra. En på hemmais och en på bortaplan. Noterbart är dock att Brynäs gjorde 14 mål framåt på dessa fyra matcher mot Frölundas tio.

Läget i lagen

Bland de ordinarie spelarna så har Frölunda fått klara sig utan Johan Sundström och Mattias Nörstebö den senaste tiden. Återstår att se hur det ser ut med den duon till söndagens match.

Hos Brynäs är Jörgen Sundqvist och Tomas Zaborsky långtidsskadade. Nick Johnson har stått utanför truppen den senaste tiden.

Notera att

  • Senast lagen möttes i slutspel var säsongen 2011/2012. Då vann Brynäs med 4-2 i matcher och gick sedan hela vägen till guld.
  • Hela tio olika spelare i Brynäs gjorde poäng i sista kvartsfinalmatchen mot Linköping.
  • Casey Wellman i Frölunda gick poänglös senast, men har inte gjort det två matcher i rad i årets slutspel. Poäng på söndag?
  • Brynäs har minst gjort två mål i sina åtta senaste matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF.