Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Färjestad ska knäcka gamla burväktaren

16 september 2017 10:00
Matchguide

SHL är tillbaka! I Värmlands skogar vänds blickarna mot Löfbergs Arena där Färjestad gästas av Linköping. Hemmalaget siktar på att få hål på sin gamle guldmålvakt Jonas Gustavsson.


Försäsongskoll

Varken Färjestad eller Linköping har deltagit i CHL under sommaren. I vår försäsongstabell ser vi att Färjestad har haft en relativt stark försäsong och vunnit sex av åtta matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2.13. Linköping har inte haft en lika rolig sommar och huserar med ett poängsnitt på blygsamma 1.57. Totalt har klubben från Östergötland gått segrande ur två av sju matcher.

Nyförvärven

Jesse Virtanen - gjorde ett mål mot Djurgården i genrepet och den finska landslagsbacken är värvad för att ersätta Magnus Nygrens poängproduktion från backplats. Virtanen stod förra säsongen för 39 poäng för Luuko i SM-Liiga.

Jonas Gustavsson: Monstret är tillbaka i SHL efter åtta säsonger i NHL och det är ett riktigt klassförvärv östgötarna lagt vantarna på. Senast 32-åringen spelade i SHL var säsongen 2008/2009. Då ledde hans makalösa spel till ett SM-guld - för Färjestad.

Se en överblick över lagens trupper här!

Notera att

  • Färjestad var SHL:s fjärde bästa hemmalag föregående säsong.
  • Linköping har tappat sina två poängbästa spelare från fjolårssäsongen i Garrett Roe och Broc Little. Tillsammans gjorde duon 90 (!) poäng.
  • På lagens fyra möten i fjol gick Färjestad segrande ur tre, två av matcherna avgjordes efter ordinarie tid.
  • Alexander Johansson är ny lagkapten efter Magnus Nygren, Niklas "Pajen" Persson är fortsatt Linköpings dito.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHC