Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

Ramstarkt Malmö i högform - Karlskrona gästar

28 oktober 2017 10:00
#MIFKHK

Med tre raka segrar och lika många insläppta mål har Malmö växlat upp rejält. Skåningarna är i storslag inför hemmamötet med Karlskrona, ett motstånd som sliter desto mer med resultaten.


Formkollen

Det blåser friska vindar på den skånska slätten just nu. Malmö har fått rätsida på sitt spel efter en tung period och har tre raka vinster mot i och ordning Växjö, HV71 och Luleå. Något som varit talande i segrarna är lagets försvarsspel. Det har bara blivit ett mål bakåt i respektive vinst, en trygghet som gett Malmö nio poäng och ett lyft i tabellen.

I Karlskrona är utvecklingen den motsatta och laget sjunker allt djupare i bottenskiktet. Förklaringen till det är resultaten, som innehållit väldigt många förluster den senaste tiden. Flera matcherna har varit täta och Blekingelaget har ofta fått se sig besegrade med knapp marginal. Målskyttet är ett annat bekymmer för Karlskrona, som i förlusten mot HV71 ändå fick det att lossna framåt.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Med Cristopher Nihlstorp långtidsskadad är Malmö lyckligt lottade som har Oscar Alsenfelt att luta sig tillbaka mot. Målvakten visade absolut toppklass i torsdagens seger, när han räddade tre poäng åt skåningarna. De 26 räddningarna mot Luleå var långtifrån den första gången som Alsenfelt briljerade.

Notera att

– Filip Cruseman hittade äntligen i torsdags. Målet var 27-åringens fösta för säsongen och bröt även den blanka poängraden.

– Efter sin grymma start med åtta poäng på de fem första matcherna har formen svalnat för Nichals Hardt. Danskens assist mot HV71 är hans enda poängnotering sedan dess.

– Karlskrona har ligans svagaste bortasiffror. På fem matcher har det endast blivit en poäng, men däremot hela 19 insläppta mål.

– Lukas Haudum åter är tillgänglig för spel i Malmö efter två matchers avstängning.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFKHK.