Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Dags för storstadsmöte, väst tar emot öst

14 november 2017 11:30
#FHCDIF

Frölunda mot Djurgården brukar bli fina matcher med stark rivalitet inblandat. För stockholmarna väntar en tuff uppgift i Scandinavium, åtminstone om vi tittar på hur det sett ut resultatmässigt de senaste åren.


Formkollen

Frölunda har fyra förluster på sina fem senaste matcher och befinner sig på den nedre halvan av tabellen, på nionde plats.

Djurgården avslutade med en förlust innan uppehållet. Den kom borta mot Färjestad, men innan dess radade laget upp segrar och är med i den absoluta toppen av SHL-tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Frölunda har under uppehållet förstärkt truppen med backen Mike Weber. På måndagen blev det dessutom klart att SHL-bekante Joel Mustonen har skrivit på för klubben.

Djurgårdens viktige center Andreas Engqvist skadade sig för två veckor sedan och bedömdes då missa 2-4 veckor. Rene Bourque missade lagets senaste match, men har under veckan spelat med det kanadensiska landslaget.

Notera att

  • Senast Djurgården tog en trepoängare borta mot Frölunda var den 13 mars 2010.
  • Stockholmarna har en seger efter straffar däremellan, men faktum är att göteborgarna har ett markant övertag under den tidsperioden. Av tolv hemmamatcher har de vunnit elva.
  • Djurgårdens William Lagesson och Tom Nilsson har ett förflutet i Frölunda.
  • Carl Grundström gjorde två mål i Frölundas senaste match. Backen Adam Almqvist är het med ett mål och fyra assist på de tre senaste.
  • Djurgårdens Calle Ridderwall bröt sin måltorka senast. Kan det lossna nu för den offensivt skicklige forwarden?
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCDIF