Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Kan Djurgården bryta mardrömssviten?

7 december 2017 11:30
#DIFLHC

Djurgården har inte slagit Linköping på drygt två säsonger. På torsdagen hoppas stockholmarna, ledda av stekhete Andreas Engqvist, ändra på det inför hemmafansen på Hovet.


Formkollen

Djurgården föll senast mot Mora och fick därmed se sin segersvit stanna på tre matcher. Hemma på Hovet har dock stockholmarna vunnit två raka och endast förlorat två matcher under hela säsongen.

Linköping har förlorat två av klubbens tre senaste matcher. På bortaplan är facit två raka nederlag och åtta insläppta mål på de matcherna. Kan de vända den trenden mot sin drömmotståndare?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Djurgården har gjort minst två mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen.
  • Nick Sörensen bröt en fem matcher lång måltorka mot Luleå senast och i den speedige forwarden har östgötarna ett stort sparkapital.
  • Andreas Engqvist, som nyligen blev uttagen till Channel One Cup, har sedan comebacken från skada åtta poäng på fyra matcher. Linköpings Derek Roy är uttagen i Kanadas trupp till samma turnering.
  • Djurgården har inte slagit Linköping sedan den 28 januari 2016. Det var alltså säsongen 2015/2016 och sedan dess har östgötarna sex raka vinster. Den här säsongens enda möte hittills slutade 3-2 till Linköping efter straffar i Saab Arena.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC.