Hemma
Mora
MIK
Borta
Frölunda
FHC

Hemmastarkt Mora tar emot bortasvagt Frölunda

9 december 2017 10:00
#MIKFHC

Det har varit jämnt i mötena mellan Mora och Frölunda den här säsongen. Två gånger har de mötts och ingen av matcherna har varit slut efter 60 minuter. Däremot har Frölunda vunnit båda mötena, en på övertid och en på straffar.


Formkollen

Mora har på de fem senaste matcherna endast vunnit en match, trepoängaren kom hemma mot Djurgården den 2 dec. Men kikar vi på de fem senaste hemmamatcherna har dalalaget tagit tre vinster, något som kanske talar för Mora idag? Dagens tre poäng är eftertraktade för hemmalaget som vill krypa närmare Örebro på elfteplats och på så sätt skapa ytterligare andrum ner till Karlskrona som jagar med fyra poäng färre.

Frölunda pressade ner Karlskrona ordentligt under torsdagen och vann med 4-1. Stor matchhjälte blev Max Friberg som gjorde sitt första mål för säsongen och när han ändå var igång så gjorde han även sitt andra. Frölunda har vunnit tre av sina fem senaste matcher men har haft det desto tuffare på bortaplan. På de fem senaste bortamatcherna har göteborgarna endast vunnit en match, den kom efter straffar mot Malmö den 21 november.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Moras Jacob Lagacé har gjort tre poäng på de två senaste matcherna, detta efter att ha varit poänglös i nio matcher.
  • 24 matcher tog det innan målskyttet lossnade för Max Friberg, 25-åringen passade på att näta två gånger mot Karlskrona.
  • Två gånger har Mora och Frölunda mötts, båda gångerna har Frölunda vunnit. Första matchen med 3-2 efter förlängning och den andra matchen gick till straffar, även då drog göteborgarna det längsta strået.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKFHC.