Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Revanschläge för formsvag duo - Färjestad mot Mora

10 december 2017 10:00
#FBKMIK

Tredje matchen på bara fyra dagar - en intensiv vecka ska sys ihop för både Färjestad och Mora. Duon har båda chans att bryta varsin negativ svit när de gör upp i Löfbergs Arena.


Formkollen

Tidigare så stabila Färjestad har svajat på slutet. Just nu står Karlstadslaget på två raka nederlag, först med uddamålet i det laddade toppmötet med Växjö (4-5) och senast igår via 3-5 borta mot Linköping. På sina fem senaste matcher har det blivit tre förluster för Färjestad, som trots det är kvar som tvåa i SHL-tabellen. Johan Pennerborns spelare har lämnat isen i sina två senaste hemmamatcher som förlorare, en trend som Färjestad nu siktar på att bryta.

Motståndet för dagen är Mora, som precis som värmlänningarna kämpar med att hitta rätt med resultaten. En seger på de sex senaste försöken är nykomlingens facit och laget slåss runt kvalstrecket. I nuläget skiljer en poäng ner till nästjumbon Karlskrona och Mora har idag chansen att skapa lite marginal. Under gårdagen föll Dalalaget hemma mot Frölunda, 1-3, i en match där Mora återigen hade svårt att producera offensivt.

– Alltid surt när inte pucken rullar in. Men jag tycker att vi gör en bra match och det känns som att vi var värda en poäng i alla fall, kommenterade tränare Karlin i C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Matchen blir såväl Färjestads som Moras tredje inom loppet av fyra dagar.

– Jesse Virtanens fina poängform håller i sig. Färjestadsbacken svarade för ett mål och en assist under lördagen, Virtanens fjärde match i följd med poäng.

– Även Moras Andrew Rowe har visat upp sina offensiva kvaliteter på slutet. Amerikanen assisterade till Moras enda mål mot Frölunda - vilket var Rowes fjärde framspelning på de senaste tre matcherna.

– Lagen gick en back-to-back-duell med matcher 30:e september och 1:a oktober, två fighter som Färjestad vann med 5-2 och 4-1.

– Färjestad har hela SHL:s vassaste målskörd med 93 fullträffar på sina 27 spelade matcher.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKMIK.