Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Ny galen målexplosion att vänta?

19 december 2017 11:30
#RBKMIF

Då var det åter dags för SHL och åter dags för Skånederby. Att mötena mellan Rögle och Malmö brukar bli sevärda och målrika har knappast undgått någon och nu är det dags för nytt möte i Ängelholm.


Formkollen

Rögle kommer från ett dubbelmöte med HV71 där Ängelholmslaget trots vissa bekymmer i båda matcherna fick med sig segern i det avslutande mötet. En meriterande vinst mot ett HV71 som visade fina tendenser i matchen. Annars har även Rögle visat just fina tendenser på sistone även om det inte alltid har synts i resultatraden. Två förluster i matcherna innan back-to-back-mötet med HV var förstås jobbigt för Rögle, men i både 0-4-mötet med Brynäs och i uddamålsförlusten mot Skellefteå hade Rögle ett ganska tydligt övertag i de viktiga skottrelaterade statistikkolumnerna, något som visar på fina spelmässiga tendenser när laget nu kommer till det viktiga derbyt mot Skånerivalen.

Malmö visade fina tendenser innan uppehållet. Det sista man gjorde innan vilan tog vid var att gå en jämn match mot Djurgården som dessvärre för Malmös del slutade i övertidsförlust. Men laget stod upp bra spelmässigt mot tabelltrean. I matcherna dessförinnan fick Malmö med sig två poäng i mötet med Örebro och tog alla tre poängen mot Frölunda. Mot Örebro hade Malmö 56 skottförsök, att jämföra med Örebros 34, medan segern efter full tid mot frölunda var betydligt jämnare i statistiken men där Skånelaget å andra sidan fick med sig full pott mot ett Frölunda som fortsätter att söka efter formen.

Lägen i lagen

Läget i de båda lagen ser ut som följer:

Notera att

  • Mötena lagen emellan har haft en tendens att bli rikigt målrika och underhållande. I Skånederbyna har vi fått se några av de mest händelserika SHL-matcherna under de senaste åren.
  • Förra mötet slutade med Röglevinst 8-7 efter förlängning, vilket verkligen bekräftar föregående punkt.
  • Rögle har gjort klart med två nyförvärv sedan senaste matchen. Det handlar om finska backen Janne Jalasvaara, närmast från Kunlun Red Star i KHL, och Stephen Perfetto, senast Milwaukee Admirals i KHL. Båda spelarna har erfarenhet från spel på hög internationell nivå.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREVLH.