Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Ska Djurgården jaga bort Linköpingsspöket?

28 december 2017 11:30
#LHCDIF

Senast Linköping och Djurgården möttes vann stockholmarna med 6-3. I sin hemmaborg har däremot Linköping inte förlorat mot Djurgården på över sex år - och nu går tabelltvåan för att bryta den trenden i sin fortsatta jakt på förstaplatsen i SHL.


Formkollen

Efter att ha blivit nollade hemma mot Frölunda kunde Linköping studsa tillbaka på annandagen. Det började förvisso tungt när Rögle tog ledningen i spel fem mot tre i ett tidigt skede, men när Nick Sörensen bröt sig fri och kvitterade fick gästerna den energi man behövde för att kunna vända på matchen och ta med sig tre poäng från Ängelholm. Dan Tangnes manskap innehar just nu den sista slutspelsplatsen i SHL - och kan på torsdagskvällen haka på topplagen i serien om man bräcker den nuvarande tabelltvåan Djurgården - ett Djurgården som man inte förlorat mot på hemmaplan sedan oktober 2011.

Djurgården kommer från en bekväm seger mot Mora. Halvvägs in i period nummer två hade laget gått upp i solid en 3-0-ledning i en match som sedan punkterades av Henrik Eriksson som satte 4-0 i tredje. Djurgården har under de senaste tio matcherna endast gått poänglösa två gånger och har också ligans bästa defensiv. Förutom att lagets burväktarpar toppar målvaktsligan släpper man också fortsatt in minst mål i SHL. Robert Ohlssons lag fortsätter att flåsa serieledande Växjö i nacken och siktar på att ta nya kliv mot toppen när man gästar Linköping.

Läget i lagen

Läget i lagen från tidigare matcher ser ut som följer.

Notera att:

  • Lagen har mötts två gånger den här säsongen. Bägge gångerna har det blivit seger för hemmalaget, där Djurgården senast vann på Hovet med 6-3.
  • Linköping är, tillsammans med Frölunda, det lag i serien som har prickat målramen flest gånger på hemmaplan. 12 gånger har det klingat till i motståndarmålets ramverk i Saab Arena.
  • Djurgården har seriens bästa målvaktspar. Adam Reideborn och Joacim Eriksson parkerar på första- respektive andraplats i målvaktsligan.
  • Nick Sörensen gjorde sin första match för säsongen mot just Djurgården. Då satte han den avgörande straffen som innebar 3-2 till östgötarna och dessutom var han målskytt igen när lagen möttes på Hovet senast. Sörsensen har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.
  • Rene Bourque gjorde två mål när hans Djurgården besegrade Linköping senast.
  • Senast Djurgården vann i Linköping var oktober 2011.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCDIF.