29 december 2017 15:00
#SKELHF

De har mötts två gånger tidigare denna säsong, båda mötena har Skellefteå gått segrande ur striden. Men nu kommer ett Luleå, som är både revanschsuget och på gång, på besök i Skellefteå Kraft Arena.

Formkollen

Skellefteå stod för en riktig krigarinsats senast mot Rögle. Skåningarna tog ledningen med 3-0 drygt åtta och en halv minut in i tredje perioden. Då vaknade Skellfteå och med tre och en halv minut kvar av matchen stod det plötsligt 3-3. Oscar Möller klev sedan fram i förlängningen och såg till att Skellfteå knep extrapoängen. På de fem senaste matcherna har Skellefteå endast två förluster och man ligger just nu på en tredjeplats i tabellen med 52 inspelade poäng, samma som fyran HV71 men med bättre målskillnad och en match mindre spelad.

Luleå har kommit igång ordentligt nu med med tre raka segrar i bagaget och har bara fyra poäng upp till slutspelsplats. Norrbottningarna har haft det något tufft på bortaplan denna säsong och har tagit sex segrar på tretton matcher. Tre av dessa matcher har dock gått till övertid eller straffar. Luleå har haft det tufft mot Skellefteå denna säsong har har släppt in tio mål på två matcher, samtidigt som man bara gjort fem mål framåt.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• I det senaste mötet mot Luleå när Skellefteå vann med 7-4 svarade Lindholm, Lindström och Möller för sex mål och åtta assist.
  • Skellefteå är det lag som skjuter näst flest skott på mål, efter Växjö, 892 skott på 30 matcher, dessutom har västerbottningarna träffat ramen minst gånger av alla fjorton lag, åtta gånger.
  • Emil Larsson har hittat formen och har på de två senaste matcherna noterats för tre mål och tre assist.
  • Einar Emanuelsson har även han varit het den senaste tiden och svarat för tre mål och en assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHF.