Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Tabellettan mot uppstickaren - Rögle hoppas skrälla

27 februari 2018 11:30
#VLHRBK

I lördags nådde man över 100 poäng - nu ska Växjö storma vidare mot seriesegern. På hemmais ställs tabellettan mot ett mycket formstarkt Rögle som blickar uppåt.


Formkollen

Växjö går mot en klar serieseger i SHL den här säsongen. Resultaten fortsätter att imponera och under lördagen bortabesegrades Luleå med 3-1. Vinsten i norr lyfte Växjö över 100-poängsgränsen, och nu skiljer det hela 14 poäng ner till Djurgården på andraplatsen. Formen hos smålänningarna är mycket fin med fem vinster på de sex senaste matcherna. Det enda nederlaget kom mot Djurgården, men därefter har det blivit dubbla segrar.

Även Rögle går starkt och har gjort så en längre tid. Höstens krislag har bytt bottenstrid mot nyfunnet hopp och ryckt sig hela poäng bort från kvalstrecket. Uppåt i tabellen är avståndet elva poäng till en slutspelsplats, ett avstånd som rent teoretiskt kan hämtas in med sex matcher kvar att spela. På de fem senaste matcherna har det blivit fyra vinster för Rögle, som tog tre blytunga poäng i helgen som gick. Mora slogs då tillbaka med uddamålet - 3-2.

– Alla jobbade hårt och jag tycker att vi visade att vi använt uppehållet på rätt sätt, det var ett kvitto på att vi gjort bra saker och är på rätt väg. Det behövs samma inställning imorgon (läs idag). Då har vi chans, vi har visat att vi kan slå alla i serien om vi gör rätt saker, har backen Ben Youds kommenterat för Rögles hemsida.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Växjö

– Andrew Calof slåss i skytteligatoppen och har nått upp i 23 mål. Det placerar honom bara en fullträff bakom ledande Victor Olofsson, Frölunda.

– Laget återfår den OS-aktuelle målvakten Viktor Fasth, som vaktade målet i tre av Sveriges fyra mästerskapsmatcher.

Noterbart Rögle

– Olle Liss galna start på SHL-karriären håller i sig. I segermötet med Mora blev det ett nytt mål för februarivärvningen, som på fem matcher gjort tio poäng.

– Röglebacken Craig Schira klockas för näst mest istid i hela SHL. I snitt spelar Schira 23:51 per match.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHRBK.