Hemma
Mora
MIK
Borta
Örebro
ÖRE

Bäddat för dramatik i Dalarna

8 mars 2018 11:30
#MIKÖRE

Med två omgångar kvar av seriespelet är kampen om att slippa negativt kval fortsatt levande. Mora, på trettonde plats, tar emot tolvan Örebro i en livsviktig fight i Jalas Arena. Ska Mora hålla liv vid striden ända in i det sista - eller kan Örebro säkra kontraktet?


Formkollen

På drygt tre minuters spel i den andra perioden mot Brynäs skulle Mora göra säsongens kanske viktigaste vändning. Mathias Bromé, Marcus Fagerudd och Robin Johansson såg till att dalalaget gick från 0-2 till 3-2 - en ledning som sedan kunde bevakas och till slut även utökas till 6-2 efter två mål i tom kasse och ett hattrick av den sistnämnde.

Trepoängaren innebar att hoppet om att slippa negativt kval lever för Mora. På grund av sin målskillnad ligger dock inte ödet i lagets egna händer praktiskt sett, men om insatsen från tisdagens match repriseras på torsdagskvällen kan det skapas rejäl dramatik i kampen om tolfeplatsen. På torsdagskvällen tar man nämligen emot ovanliggande tolvan Örebro, till vilka man har tre poäng upp till, i en livsviktig ödeshistoria.

För Örebro var det ord och inga visor under tisdagskvällens drabbning med Karlskrona. Ett sent ledningsmål i den första perioden bäddade för något av en islossning i den andra i en match som hemmalaget till slut kunde vinna med trygga 5-0. Niklas Sundblads manskap plockade därmed sin andra raka trepoängare och har således skapat sig ett läge där man inte behöver förlita sig till någon annan än sig själva. Seger i det stekheta mötet med Mora och kontraktet är säkrat.

Även om laget förlorar får man en ny chans att slippa den negativa kvalplatsen, när Djurgården tas emot i seriespelets sista match.

Sista match, Mora: Malmö (b), lördag 10 mars

Sista match, Örebro: Djurgården (h), lördag 10 mars

Noterbart Mora:

  • Mora saknade #7 Erlend Lesund, #11 Alexander Hilmerson och #94 Sebastian Hartmann senast.
  • Utöver ett hattrick som fullbordades genom två mål i tom kasse, noterades #8 Robin Johansson även för en assist i 6-2-segern mot Brynäs. Med sina tre mål klev han upp som etta i Moras interna målliga.
  • #28 Oskar Svanlund noterades för sin första poäng för säsongen senast, när han assisterade fram till #36 Jason Akesons 4-2-mål.

Noterbart Örebro:

  • #5 Gustav Backström, #7 Alexander Hellström, #12 Glenn Gustavsson och #51 Gustaf Franzén saknades senast.
  • #25 Anton Hedman har snittat knappt en poäng per match (åtta poäng på nio matcher) sedan han anslöt till Örebro från Luleå.
  • #37 Eero Kilpeläinen har varit mycket solid i sin kasse på senare tid. På de senaste fem matcherna har burväktaren en räddningsprocent på 94,44.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKÖRE.