Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Revanschläge i Linköping

20 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 2

Efter att Jakob Lilja gett Linköping ledningen kunde Djurgården vända och vinna stort senast. Nu vill östgötarna lämna 6-1-förlusten bakom sig och studsa tillbaka per omgående när kvartsfinalserien vänder ner till Saab Arena.


Senaste matchen

Den första kvartsfinalfighten på Hovet i Stockholm började bra för Linköping. Gästerna redde ut hemmalagets värsta forcering och kunde också så småningom sätta sig ledningen genom sin formstarka förstalina med Jakob Lilja som avslutare. Som bekant blev det dock storförlust till slut och östgötarna tycktes vara tillbaka i gamla vanor.

Det som talar för en Linköpingseger när serien vänder ner till Saab Arena på tisdagskvällen är lagets hemmasvit mot Djurgården. Laget har inte gått förlorande mot stockholmarna sedan den 19:e oktober 2011. Ska Dan Tangnes manskap förlänga den trenden?

Djurgården klev in i SM-slutspelet med dunder och brak. Huvudstadslaget gjorde som bekant en urstark säsong när man plockade hem andraplatsen bakom seriesegrande Växjö Lakers - och visade sig vara rejält taggade till att kliva in i ett SM-slutspel med vind i seglen. Trots ett baklängesmål efter en lång press fick stockholmarna rejäl islossningen och sköljde över sitt motstånd med hela 6-1 - där Jonathan Davidsson klev fram och efter viss måltorka blev tvåmålsskytt.

Citat

– Vi har pratat om en del detaljer som vi måste förbättra. Förhoppningsvis kan vi skruva upp dem så att det blir en bättre match från vår sida. Vi måste vara snabbare i egen zon och sätta stopp så att vi inte blir så långvariga där. Sen kan vi kliva fram lite mer med laget, bli kompaktare för att kunna spela mer i anfallszon, analyserade Linköpings Niclas Lundgren.

– Vi kör över dem i tävlingen. Vi vill mycket mer än vad de vill idag. Fortsätter vi på det här spåret kommer det att bli bra. Vi ser inte det här som en seger utan det är sex- eller förhoppningsvis tre matcher kvar. Nu ska vi tugga vidare till nästa match och går in med samma inställning, förklarade Jonathan Davidsson i DIFTV.

Läget i lagen

Djurgården saknade #19 Rene Bourque, #21 Andreas Engqvist och #44 Lukas Vejdemo senast. Tillbaka var dock #80 Gustav Possler som direkt skrev in sig i poängprotokollet med en assist.

Linköping hade inga nya skador att rapportera om senast.

Notera att - Linköping

  • Linköpings förstalina har öppnat slutspelet piggt. #8 Derek Roy, #13 Andrew Gordon och #18 Jakob Lilja står samtliga på tre poäng efter tre matcher.
  • När den andra matchen i en kvartsfinalserie har spelats i Linköping, har östgötarna inte förlorat sedan Timrå 2004.

Notera att - Djurgården

  • #49 David Bernhardt noterades för tre assist i 6-1-matchen senast.
  • Senast Djurgården vann med fem måls marginal eller mer i ett SM-slutspel var i den andra semfinalen mot Luleå i mars 2001. Då vann stockholmarna med 7-1. Samma år tog Djurgården också SM-guld efter att ha besegrat Färjestad i finalen med 4-2 i matcher.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCDIF.