Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Målvaktsgiganternas kamp - Reideborn vs Gustavsson

22 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 3

I det senaste mötet var det Jonas Gustavsson som drog det längsta strået efter att Linköping kvitterat matchserien mot Djurgården. Det tog 109 minuter för att få fram ett avgörande och Reideborn fick kapitulera. Nu ska de göra upp igen.


Senaste matchen

Det var en ordentlig holmgång under tisdagen i Saab Arena. En jämn och fartfylld match med riktigt vassa chanser åt båda håll - en riktig slutspelsmatch där både Jonas Gustavsson och Adam Reideborn svarade för en hel del svettiga räddningar. Något som var lite utöver det vanliga var att det krävdes sex perioder för att få ett avgörande. Efter två mållösa övertidsperioder klev Linköpings backhjälte Chad Billins fram och avgjorde för östgötarna, som tog revansch efter storförlusten på Hovet i söndags. Frågan är nu om det blir ett målkalas igen från Djurgårdens sida eller om det blir en riktig maratonmatch igen. Något som däremot står klart är att Adam Reideborn och Jonas Gustavsson kommer få jobba hårt i respektive kasse.

Citat

– Man ska inte bli för hög när man vinner och inte för låg när man förlorar. Någonstans måste vi se fram emot torsdagens match och fortsätta göra det som vi gör bra. Vi hade några chanser att avgöra den här matchen i övertiden, men jag tror inte att vi får bli för låga, sa Djurgårdstränaren Robert Ohlsson i C More efter tisdagens match.

– Inte ofta som man spelar så här länge. Kul att spela, vi krigar på och vet att till slut kommer chansen. Riktigt skönt att den gick in, sa målvaktshjälten Jonas Gustavsson i C More.

Läget i lagen

Djurgården hade inga nya spelare på frånvarolistan i det senaste mötet. De som saknades i tisdags var Andreas Engqvist, René Bourque, Tom Nilsson och Lukas Vejdemo.

Linköping saknades Emil Sylvegård under tisdagens möte.

Noterbart Djurgården:

  • #39 Adam Reideborn fick 42 skott på sig i matchen senast men fick släppa tre förbi sig vilket gav en räddningsprocent på 92,86.
  • #37 Jesper Pettersson gjorde karriärens första slutspelsmål senast.
  • #61 Markus Ljungh har nu gjort poäng i fyra raka matcher i form av två mål och fyra assist.

Noterbart Linköping:

  • #50 Jonas Gustavsson fick 55 skott på sig i matchen senast och fick släppa två förbi sig vilket gav en räddningsprocent på 96,36.
  • #41 Chad Billins svarade för två mål och en assist senast.
  • #18 Jakob Lilja har gjort mål i två raka matcher och har på de fyra senaste matcherna svarat för tre mål och en assist.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC.