Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteå med ny chans - Färjestad jagar vidare

29 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 6

I sin comeback ledde Michael Lindqvist sitt lag till en nödvändig seger. Nu hoppas Färjestad att poängkungen ska fortsätta leverera, när värmlänningarna siktar på att förstöra ytterligare en fest i Skellefteå.


Senaste matchen

Det var återigen kniven mot strupen för Färjestad på tisdagskvällen. För andra matchen i rad svarade värmlänningarna upp för det trycket, reste sig på nio och landade en livsviktig seger. Hemma i Löfbergs Arena gav visserligen Michael Kostka Skellefteå ledningen i slutet av den första perioden.

Men Färjestad hade Michael Lindqvist tillbaka från skada och 1.51 in i mittperioden slog den comebackande stjärnan till. Lindqvists kvitteringsmål följdes upp av ledning kort därefter genom Dick Axelsson. Mikael Wikstrand utökade i den tredje perioden, och trots reducering från Skellefteå höll Färjestad undan till uddamålsseger 3-2. Det betyder även 2-3 i matcher och när Skellefteå nu har sin tredje chans att avgöra vill värmlänningarna ställa in festen på nytt.

Citat

– Grymt taggad att få revansch efter att de vann senast. Det är först till fyra matcher, precis som det varit på förhand. Vi är sugna att ta vår fjärde match, förklarar Jonathan Pudas för Skellefteå TV.

– Jag tror att de känner press och måste avgöra hemma på torsdag, de vill inte att vi ska ta hem serien hit på lördag för här blir det ett väldigt tryck. Vi har goda chanser att vinna uppe i Skellefteå, vi har en uppåtgående trend och spelar bättre och bättre. Det är fortfarande vinna eller försvinna som gäller!, sade Michael Lindqvist till Färjestads hemsida efter tisdagens vinst.

Läget i lagen

Skellefteå har Joakim Lindström fortsatt avstängd. Forwarden kommer ikväll att missa sin tredje raka match. Sett till mötet senast saknades även Adam Pettersson, Matt Anderson och långtidsskadade Anton Öhman.

Johan Pennerborn mönstrade lag utan flera pjäser i tisdags. Bland de frånvarande spelarna fanns Theodor Lennström, Niclas Fogström, Christoffer Törngren och Sebastian Erixon. På skadelistan finns sedan tidigare Anton Grundel, som varit borta från slutet av oktober.

Noterbart Skellefteå

  • Pär Lindholm har varit västerbottningarnas stora poängtjuv i matchserien. Efter att ha gjort fyra assist slog centern även till med ett mål senast.
  • Backparet med Mark Katic och Michael Kostka matchades hårt i Skellefteå senast och klockades för 23:21 respektive 21:39. Kostka hotade även framåt med sex skott och ett mål.

Noterbart Färjestad

  • Lars Haugen har gjort två stora insatser i följd i Färjestadsmålet - målvakten stoppade i tisdags 30 av 32 skott.
  • SHL:s vice assistkung Johan Ryno gick poänglös i de tre första kvartsfinaler som Färjestad förlorade. Nu har Ryno spelat fram till mål i två raka matcher - matcher som laget vunnit.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFBK.