Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Djurgården jagar seger - Skellefteå går för slagläge

7 april 2018 10:00
Semifinal 3

Övertidssegern i tisdags följdes under torsdagen upp med en förkrossande vinst. Skellefteå har kopplat greppet om Djurgården i semifinalserien och nu är det kniven mot strupen för Djurgården inför lördagens drabbning på Hovet.


Senaste matchen

Med fem minuter kvar av matchen reducerade Djurgården till 2-1 och det såg ut att bli en gastkramande avslutning i Skellefteå Kraft Arena. Men hemmalaget satte gasen i botten och fick målskyttet att lossna rejält då man hade ryckt ifrån till en övertygande seger med 6-1 inför en hoppande hemmapublik.

Segern har verkligen satt Skellefteå i förarsätet då det nu är 2-0 i matcher. Vi kan med andra ord räkna med ett heltaggat Djurgården som väntar under lördagen, då stockholmarna med all säkerhet inte vill hamna i det prekära underläget med 3-0 i matcher.

Citat

– Vi blir för omständliga med pucken och tappar lägen till dem där det egentligen är vi som har pucken under kontroll. Det är inte mycket att de forcerar fram mot oss utan det är mer att vi slarvar. Vi hjälper inte varandra tillräckligt med åkningar för att göra oss spelbara. Det är väl delvis det som får det att väga över till deras fördel, sa Henrik Eriksson i Djurgården till klubbens hemsida efter den senaste matchen.

– Jag är jättenöjd med vårat fokus och det jobb vi lägger ner i matchen. Det finns ingen i vårat lag som faller ur ramen, utan alla gör precis det vi pratat om. Sen rinner siffrorna iväg, matchen är betydligt jämnare än så och för vår del handlar det nu om att rikta fokus på nästa match. Det här var bara match två i den här serien, sa Bert Robertsson i Skellefteå på presskonferensen efter matchen.

Läget i lagen

Andreas Engqvist, René Bourque och David Bernhardt var inte med i senaste matchen. De två förstnämnda har spelat färdigt för säsongen.

Hos Skellefteå är Matt Andersson och Emil Djuse fortsatt skadade. Johan Alm var tillbaka i laget i den senaste matchen.

Noterat - Djurgården

#61 Markus Ljungh har gjort poäng i samtliga slutspelsmatcher. #39 Adam Reideborn har haft under 86 i räddningsprocent de senaste 4 slutspelsmatcherna. Djurgården har endast förlorat två raka hemmamatcher elelr mer, två gånger denna säsong.

Noterat - Skellefteå

#17 Pär Lindholm har gjort 6 poäng på de 4 senaste slutspelsmatcherna. #31 Joni Ortio har stått i samtliga slutspelsmatcher för Skellefteå. Senaste segern på Hovet var Skellefteås första sedan den 24 januari 2015.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFSKE.