Kokande Ericsson Globe slår upp portarna för semifinal fem

11 april 2018 11:30
Semifinal 5

Efter krigarinsatsen senast har Skellefteå nu 3-1 i matcher mot Djurgården och kan med andra ord ta sig till final under onsdagen. Frågan är om gästerna pallar för trycket i Ericsson Globe när ett hemmastarkt Djurgården vill förlänga säsongen?

Senaste matchen

Skellefteå svarade för en stark insats senast när Djurgården var på besök i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget låg under med 2-0 efter två spelade perioder men kunde sedan ta matchen till förlängning och vinna med 3-2 efter att Pontus Petterström blivit stor matchhjälte.

Västerbottningarna inledde starkast och hade flera bra lägen att ta ledningen i den första perioden men Djurgården arbetade sig in mer och mer i matchen. Gästerna kunde sedan få ned Skellefteås snabba fart och tog tag i spelet på ett bättre sätt. Djurgården såg länge ut att ha kontroll på läget i den tredje perioden men hemmalaget hade andra planer och fick till slut hål på Adam Reideborn - två gånger om. Matchen gick till förlängning där spelet svängde fram och tillbaka innan Pontus Petterström avgjorde efter 06.24.

Citat

– Nu måste vi vinna. Det är det enklaste svaret. Kan vi vinna under onsdagen kan vi göra motståndarna lite oroliga. Jag upplever att det inte räcker med två mål för att vinna. Vi behöver oftast göra tre mål för att vinna. Vi behöver försvara oss bättre, säger Robert Ohlsson till Djurgårdens hemsida och fortsätter;

– Jag tror det är tufft att lira inför ett fullt Globen som motståndare. Jag tror att det kommer att vara ett enormt tryck därinne.

– Det är en ordentlig kamp där ute. Både vi och Djurgården visar på en jäkla moral. Vi är värda det här och nu gäller det att utnyttja detta läge när vi åker för nästa match i Globen, sa Bert Robertsson i Skellefteå till C More efter matchen senast.