Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå måste vinna - Växjö går för guld

22 april 2018 10:00
Final 4

Med tre raka segrar åker Växjö till Västerbotten med guld i sikte. En seger till är allt som krävs. Men man lär få möta ett laddat Skellefteå som kommer ge allt med kniven mot strupen.


Senaste matchen

Efter två relativt ojämna finaler bjöd den senaste matchen på mer dramatik. Skellefteå fick hål på Viktor Andrén till slut, men ledningen man hade i Vida Arena, tappade man och Växjö kunde vända och vinna med 4-1.

Det har gjort att Växjö nu har 3-0 i matcher i finalserien, och Skellefteå är satta i rejäl brygga. Inget lag har någonsin lyckats med att vända ett underläge med 3-0 i matcher i ett slutspel.

Citat

— Vi gör två bra perioder senast. Vi ger oss inte själva chansen i den tredje perioden när Växjö stänger ner oss. Det svider, det ska jag erkänna. Vi har lite stolpe ut just nu. Men det handlar om att göra mål för att ha chansen att vinna. Det är svårt att göra mål, men vi kommer inte lägga oss ner för det. Vi ska bli det första laget att vända 0-3 i matcher, sa Stefan Klockare i Skellefteå till C More.

— Vi tar över matchen eftersom och i den tredje perioden stänger vi igen på ett bra sätt. Skellefteå gjorde det svårt för oss senast och vi var inte riktigt så bra som vi kan vara, sa Elias Pettersson i Växjö till C More om den tredje finalmatchen.

Läget i lagen

I senaste matchen var Viktor Fasth i Växjö tillbaka i laget, men var på bänken. I övrigt så väntar samma finallag för Växjö som tidigare.

Hos Skellefteå var Bud Holloway borta i senaste matchen. Simon Krekula tog hans plats i laget. Återstår att se om det är samma uppställning som väntar under söndagen.

Noterbart Skellefteå:

  • Efter 154 mållösa finalminuter spräckte #45 Oscar Möller Skellefteås målnolla senast.
  • Inget lag har vänt ett 0-3 underläge i en matchserie förut.

Noterbart Växjö:

  • #64 Eric Martinsson i Växjö har inte varit inne på något mål bakåt under hela slutspelet.
  • #40 Elias Pettersson leder SM-slutspelets poängliga.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Har du ingen biljett? Se matchen i C More, TV12 eller på C More Play här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH

Snapchatfiltret hittar du endast om du är på plats i arenan.