Linköping studsade tillbaka och vann hemma i Saab Arena

20 september 2014 18:44

Linköping hade en tung förlust i ryggen men studsade tillbaka omedelbart och besegrade Örebro Hockey med 3-0 hemma i Saab Arena. Broc Little svarade för det matchvinnande målet medan Jonas Almtorp, tillbaka från skada, avslutade målskyttet. David Rautio räddade samtliga 30 skott i matchen för hållen nolla.

Det var en händelserik första period i Saab Arena i Linköping där hemmalaget tog ledningen. Broc Little blev målskytt på straffslag där han svarade för en snabb kroppsfint innan han hittade luckan mellan benskydden på Örebro Hockeys Julius Hudacek.

Hemmalaget svarade även för matchens andra mål och det i den andra perioden där Jeff Taffe svarade för en delikat slagskottspassning till Chad Kolarik som kunde sätta 2-0 i en i stort sett öppen kasse. Det målet föll i powerplay.

Örebro Hockey krigade för en reducering i matchen men hade inte marginalerna på sin sida då David Rautios bästa vänner stolparna räddade honom både två och tre gånger i den andra perioden.

Mål direkt från Jonas Almtorp

I den tredje perioden klev Örebro Hockey upp i banan och skapade chans på chans. Den gemensamma nämnaren i samtliga lägen var dock att David Rautio stoppade gästerna från att få en puck över linjen. Istället var det Jonas Almtorp, tillbaka från skada, som gjorde matchens sista mål när han prickade in 3-0 i öppen kasse för tre poäng till Linköping.

Örebro Hockeys assisterande tränare Johan Tornberg var besviken efter matchen och kommenterade på följande sätt till C More:

– Linköping kommer flygande på oss men vi har tre ramträffar i de två första perioderna och med lite bättre utdelning där hade vi kunnat göra match av det här. Men vi har en hel del att jobba på och det tänker vi göra.