Omark sänkte Växjö och kvitterade kvartsfinalen

22 mars 2014 19:45

Det väntade en riktigt viktig match i Coop Norrbotten Arena när hemmafavoriterna skulle försöka kvittera matchserien mot Växjö. Efter att ha slitits mellan hopp och förtvivlan kunde till slut publiken gå hem nöjda efter att Linus Omark gått i främsta ledet för norrbottningarna.

I en annars relativt chansfattig period var det hemmalaget som tog ledningen. Linus Omrak fick på en riktig pärla i powerplay och pucken letade sig in i krysset bakom Scott Munroe, som debuterade för Växjö i slutspelssammanhang.

– Det var en fin träff vid målet, som poänggörare är det alltid viktigt att göra mål. Vi har ganska bra kontroll på dem tycker jag, sa målskytten Omark efter första perioden.

Luleå fortsatte bra och utökade omgående i den andra perioden. Anton Hedman slog in en retur från Munroe efter förarbete från just Omark.

Men sen kom Växjö igång anfallsmässigt. Slutspelskungen så här långt, Alexander Johansson, tog saken i egna händer och ordnade reduceringen till 2-1 efter en snygg uppåkning längs kanten.

Efter det avlossade först Noah Welch och sedan Cory Murphy sina kanoner i powerplay och det var bortaledning med 2-3.

Luleå fick dock det sista ordet i denna målkavalkad i mittperioden. Daniel Mannberg avslutade en snabb spelvändning, återigen med Omark som framspelare. Efter det valde växjöledningen att byta målvakt, Munroe ut och Teemu Lassila in.

Omark fortsatte sitt storartade spel och satte själv 4-3 i inledningen av tredje perioden. Detta efter att ha fått en gratispuck mitt i slottet och nypt till.

Men Växjö kom tillbaka igen. David Rautio släppte retur och en urstark Dennis Rasmussen slet sig ur sin bevakning och tryckte dit pucken.

Mer dramatik väntade när Lars Bryggman störtade mot mål och slog in passningen från Linus Klasen. Detta videogranskades och godkändes efter det. Luleå åter i ledningen men det var nog ingen som ville ta ut något i förskott i första taget.

Det blev också nervöst i slutet när gästerna tog ut målvakten samtidigt som Jan Sandström visades ut. Växjö pressade våldsamt men när Luleå fick ut pucken med några sekunder kvar utbröt ett öronbedövande vrål när det stod klart att Luleå till slut redde ut det hela. Det är kvitterat i kvartsfinalen, 2-2.