Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Luleå går på kvitteringsjakt mot Växjö

21 mars 2014 13:30

Matchserien mellan Luleå och Växjö känns helt öppen. Men söndagens drabbning är ändå något utav en nyckelmatch. Gästande Växjö går för ett rejält övertag i matchserien medans Luleå vill utjämna till 2-2 i matcher.


Det var en riktigt händelserik match i Vida Arena när den tredje kvartsfinalen mellan Luleå och Växjö spelades. Luleå ledde en bit in i den tredje perioden med 3-0 men Växjö hade inte gett upp hoppet för det. Istället kämpade man sig in i matchen och tvingade fram en förlängning efter att det slutat 3-3 efter full tid.

Men där var det Luleå som drog det längsta strået då Niklas Olausson avgjorde för norrbottningarnas del. Smålänningen Niklas Olausson.

– När vi gör 3-0 ska det ju vara klart men några onödiga utvisningar bjuder in Växjö i matchen igen, men det spelar mindre roll nu. En seger är en seger om det är efter sudden eller med 3-0, sa Olausson till Luleå-TV efter matchen i Vida Arena.

Direkt efter matchen lämnade Olausson också ett löfte till alla Luleåfans.

– Nu ska vi hem till Luleå och kvittera den här matchsserien, sa Olausson som förutom det matchavgörande målet också stod för tre assist i segermatchen.

Även Luleås tränare Thomas Berglund var fast besluten om att den här matchserien nu fått ett nytt liv igen när han sammanfattade matchen på presskonferensen.

– Vi visar en stark moral som kan gå ut och vinna den här matchen i den fjärde perioden, det var en välbehövlig seger för oss och nu är det match igen, sa han.

"Det var ett dåligt fokus"

Mindre glada tongångar var det från Växjöhåll efter matchen där tränaren Sam Hallam inte var nöjd med varken sitt eget eller lagets fokus.

– Det har var den match som vi hade sämst fokus i hittills, och det börjar väl med mig och att vi har fokus på domarna och så hjälper ju oss inte så mycket idag, sa han efter matchen.

Men Hallam var samtidigt stolt och nöjd över hur laget tog sig in i matchen igen efter 0-3 underläget i den tredje perioden.

– Det visar på stark moral och det är inte många lag som kan komma ikapp ett sånt underläge mot Luleå så vi har nog satt lite frågetecken i deras skallar inför nästa match.

En som kanske har satt griller i huvudet på Luleå är Alexander Johansson i Växjö. Han stod för det viktiga 3-3 målet senast och med det gjorde han sitt tredje mål i årets slutspel. Ett mål per match alltså.

Kanske kan han hitta rätt i den viktiga fjärdematchen också?