Hansson frälste HV i förlängningen

17 oktober 2015 18:28

HV71 är ett vinnande lag igen. Efter sex raka förluster tog man två poäng hemma mot Djurgården, via 4-3 efter förlängning. Matchvinnare blev Niklas Hansson med två mål.

Ett formsvagt HV71 klev ut med stor beslutsamhet hemma mot Djurgården. Laget tog kommandot över spelet, tryckte ner gästerna och skapadee även en hel del målchanser. Farligast var det när Adam Almqvist testade ett avslut, där Oscar Sundh höll sig framme på returen. Mantas Armalis höll dock tätt och Djurgården flyttade fram spelet i slutskedet av den period som slutade mållös.

– Fördel HV. Jag tycker inte att vi har så många målchanser, de skapar det mesta, summerade Djurgårdens Marcus Sörensen första 20 för C More.

Under den inledande perioden hade HV71 varit det spelförande laget, men utan att få utdelning. Därför kom det välkommet för hemmalaget när Mattias Tedenby sex minuter in i mittenakten styrde in 1-0. Målet efterföljdes av fortsatt hemmapress och Mantas Armalis radade upp parader i Djurgårdsmålet. Slutligen kunde dock Teemu Laine överlista målvakten, när han skickade in 2-0 i spel fem mot fyra.

– Första perioden var det full fart och det var i andra också. Jag tycker att vi utmanar de lite mer och får powerplay, där vi är effektive. Därför leder vi med 2-0, förklarade målskytten Teemu Laine för C More.

Avgjorde på friläge i förlängningen

Hemmaledningen slukades dock i ett naffs av Djurgården i slutperioden. Med två mål inom loppet av knappa två minuter gick gästerna ikapp till 2-2. Niklas Hansson återgav HV ledningen med 12.32 spelat, efter att ha skickat iväg ett backskott genom trafiken framför mål.

Men Djurgården skulle återigen komma tillbaka. Med 58 sekunder kvar att spela grävde Brodin fram en målvaktsretur till Marcus Sörensen, som fick öppet mål och rakade in kvitteringen. Matchen gick vidare till förlängning, där Djurgården var mycket nära att avgöra. Men en brytning från Hansson räddade HV, som ställde om och samme Hansson kunde på ett friläge avgöra till 4-3.

– Det är oerhört fint att se grabbarna ändå. Vi vägrar att förlora på bortaplan, vi tar vår poäng och knappar in. Men man vill så klart alltid ha extrapoängen, sade en förlorande Hans Särkijärvi till C More.