Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Dags för HV71 att vinna efter sex raka nederlag

16 oktober 2015 16:09

Efter en fin inledning av SHL har HV71 gått kräftgång och förlorat sex raka matcher efter ordinarie tid och således halkat efter i tabellen. Nu har Martin Thörnberg äntligen gjort sitt första mål för säsongen och om han får det att lossna kommer det betyda mycket för smålänningarna.


HV71 har brottats med en hel del problem med skador och avstängningar så här långt. Tränaren Johan Lindbom har fått formera laget med spelare han haft att tillgå just för tillfället vilket inte skapat den kontinuitet han velat.

Det är främst på backsidan som det varit svårt med kontinuiteten då flera av dem varit avstängda här i inledningen. Till råga på allt åkte Jere Karalahti på ett nytt matchstraff senast och är automatiskt avstängd mot Djurgården i väntan på ytterligare besked från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd. Även Ryan O´Byrne är avstängd.

Vändningen bör komma snart för Jönköpingslaget om de inte ska hamna för långt efter i tabellen.

Rutinerade hemvändaren Martin Thörnberg har precis som laget haft det tungt med målskyttet i inledningen, men mot Frölunda i onsdags drämde han dit sitt första mål sedan återkomsten.

Genom åren har den rutinerade målskytten trivts ganska bra mot just Djurgården. Han har mött dem inte mindre än 36 gånger i SHL och på dessa möten noterats för 23 poäng, varav 15 mål. I slutspelssammanhang har han mött stockholmarna i sex matcher, finalserien 2010, och han svarade då för sju poäng, varav två mål.

Energifullt och malande Djurgården

Efter fyra raka segrar kom en förlust för Djurgården borta mot Färjestad senast. Den kom visserligen efter förlängning efter att stockholmarna visat bra moral och kvitterat i slutminuten.

Årets Djurgården ser betydligt vassare ut än under förra säsongen och imponerar med ett spel fullt av självförtroende och med ordning och reda i såväl den offensiva som defensiva pressen.

Flera spelare imponerar med sitt lugn med pucken vilket gör att laget kommer till bra lägen. Centern Tomi Sallinen styr i numerärt överläge och har legat bakom samtliga sex mål som laget gjort hittills i den spelformen.

Backen Markus Högström har även han en kyla i sitt spel som laget har stor nytta av och framåt har både Marcus Sörensen och Patrik Thoresen kommit igång på allvar.

Det finns således många att se upp med för HV71. Förra säsongen möttes lagen fem gånger och det resulterade uteslutande i segrar för det lag som hade hemmaplan. Med sin trogna hemmapublik hoppas HV71 att den trenden håller i sig och att deras ovan nämnda mindre smickrande trend med förluster bryts.