Linus Persson återigen matchvinnare för Färjestad

2 mars 2016 21:36

Färjestad vände underläge 3-2 till seger 4-3 efter förlängning mot Rögle. Milan Gulas stod för två mål i matchen, men det var Linus Persson som stal rubrikerna. I sin 100:e match för klubben satte han säsongens sjunde matchavgörande mål.

Två lag med mycket att spela för drabbade samman i Löfbergs Arena på onsdagen. Hemmalaget för att uttöka avståndet till lagen under topp sex och gästerna som vid seger skulle säkra nytt kontrakt i SHL. Dessutom jubilerade hemmalagets Linus Persson med sin 100:e match för Färjestad.

Det var en jämn matchinledning. Allra närmast att spräcka målnollan var Ole-Kristian Tollefsen som träffade ribban. Strax därefter skulle istället Rögle ta ledningen. Gästerna kom i en två mot en situation där Jack Connolly hittade Jordan Smotherman som försökte sprätta upp pucken högt, men misslyckades. Pucken letade sig dock in mellan benskydden på Lars Haugen fram till 1-0 till gästerna.

Innan perioden var över skulle dock Färjestad kvittera. Unge Oskar Steen hittade Niklas Arell som med ett välplacerat skott överlistade Oscar Dansk i Rögles kasse.

– Jag tycker att vi kan mycket bättre och vi började inte alls som vi sa inför. Jag tycker dock att det vlev lite bättre ju längre perioden led, sa Färjestads målskytt Niklas Arell i C More.

I den andra perioden kom Rögle ut bäst och tryckte, framförallt genom Jordan Smotherman, på. Rögle lyckades dock inte näta, men det gjorde Färjestad. I en tilltrasslad situation framför kassen kunde Milan Gulas peta in 2-1 bakom duktige Oscar Dansk.

Det såg länge ut som att Färjestad skulle gå till pausvila i ledning, men en utvisning på John Persson raserade de planerna. Jack Connolly stod för en ny framspelning när han hittade Patrick Cehlin som fick två chanser. Den andra förvaltade han och satte snyggt bakom Haugen.

– Jag har fått mycket förtroende och har jobbat till mig en bra roll i laget. Jag försöker göra så bra jag kan hela tiden och jag hoppas vi ska lyckas säkra kontraktet ikväll. Vi har ett bra slagläge inför sista perioden. Det är bara hålla tätt bakåt och släppa allt framåt, säger Rögles målskytt i C More.

"Vi har allt i egna händer"

I den tredje perioden skulle Rögle på nytt göra mål i numerärt överläge, denna gång genom Sebastian Wennström. Gästerna lyckades dock inte hålla undan utan med tre minuter och 35 sekunder kvar på klockan kvitterade Milan Gulas med sitt andra mål i matchen.

I den efterföljande förlängningen skulle sedan SHL:s bästa matchvinnare kliva fram igen. Linus Persson som gjorde sin 100:e match i Färjestadströjan rundade kassen och lyfte in en backhand förbi Oscar Dansk. Vilket avslut på jubileumet för Persson som dessutom gjorde sitt sjunde (!) matchavgörande mål för säsongen.

– Två poäng är bättre än en. Det var skönt att få hjälpa laget tillbaka. Det var gött att se den gå in. Som det ser ut nu är vi topp sex och har allt i egna händer. En del av de matchavgörande målen har varit på straffar, men jag vet inte vad det beror på. Jag har väl sett chansen att gå in att hjälpa laget att vinna, sa matchhjälten i C More.

Färjestad har nu två poäng tillgodo på sjuan Växjö i tabellen och härnäst väntar dubbelmöte med Brynäs. För Rögles del får klubben ny chans till att säkra nytt kontrakt i fredagens första back-to-back möte med rivalen Malmö.