Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Linköping behöver få igång målproduktionen

25 september 2016 10:00
#LHCFBK

Linköping har inte alls fått spelet att stämma i inledningen på SHL och östgötarna står på noll poäng efter två matcher. En av sakerna som inte fungerat är målskyttet och nu måste klubbens offensiva pjäser leverera när Färjestad kommer på besök.


Formkollen

Linköping har haft en tuff inledning på SHL. Efter två omgångar har laget tagit noll poäng, endast gjort ett mål framåt och släppt in sex puckar. Extra viktigt för Linköping är att få igång sina offensiva pjäser och ett mål på 120 minuter är nog inte tränaren Dan Tangnes speciellt nöjd med.

Färjestad har bara spelat en match i SHL och i den blev det tre poäng efter att Per Åslund avgjort 17 sekunder från slutsignalen.

Läget i lagen

Östgötarna saknar fortsatt Gustav Forsling och Ken Andre Olimb. Dessutom saknades den ettrige forwarden Sebastian Karlsson senast, men finns troligen med på söndagen.

Färjestad saknade mot Örebro tre tunga namn i Tomas Skogs, Milan Gulas och Joel Eriksson Ek.

Notera att

  • Innan nedsläpp i söndagens match hissas Linköpingslegendaren Magnus Johanssons tröja i taket på Saab Arena.
  • Lagen möttes vid fyra tillfällen under fjolåret och lagen vann två matcher vardera. Värt att notera från i fjol var att tre av matcherna fick avgöras efter ordinarie tid.
  • Färjestads hårdskjutande back Magnus Nygren låg bakom båda Färjestads mål senast med två assist.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LHCFBK