Hemma
Linköping
LHC
Borta
Leksand
LIF

Linköping ska förlänga Leksands förlustsvit

6 oktober 2016 13:00
#LHCLIF

Efter fyra raka förluster blev Linköping en vinnare igen i senaste matchen. Med gott självförtroende välkomnar man nu Leksand till Saab Arena. Ett Leksand som fortfarande väntar på säsongens första seger.


Formkollen

Linköping inledde SHL med fyra raka förluster. Under de tre senaste matcherna har formen dock varit gryende och nu senast kom också första segern. Linköping har sedan dess också hunnit med att möta Davos på bortais i CHL. Efter en målrik historia stod östgötarna som segrare med 7-4.

Leksand har det fortsatt tufft i sin återkomst till SHL. Under tisdagen kom sjätte raka nederlaget efter 1-5 borta mot Malmö.

Läget i lagen

Linköping saknar alltjämnt Gustav Forsling och Ken Andre Olimb. Forsling har enligt uppgifter imponerat stort på Chicagos NHL camp och det är osäkert om han kommer att komma tillbaka till östgötarna. Stjärnforwarden Mathis Olimb fanns inte heller med senast och hans medverkan i torsdagens match är osäker.

Leksand saknade två spelare i tisdagens match, backen Daniel Bertov och forwarden Fredrik Forsberg. Det är fortfarande oklart om de finns med på torsdagen.

Notera att

  • Leksand har släppt in flest mål i SHL med 25 stycken, åtta fler än Rögle som släppt in näst flest.
  • Stjärnförvärvet Niclas Bergfors har fortfarande inte lyckats göra någon poäng.
  • Linköpings notoriske målskytt Broc Little står noterad för ett mål den här säsongen, en siffra han nog gärna förbättrar.
  • Unge Olle Lasing gjorde Leksands mål i förlusten mot Malmö och med det sitt första SHL-mål.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCLIF