Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Växjö tar emot kämpande nykomlingar

27 september 2016 14:00
#VLHLIF

Växjö har inlett starkt, Leksand har inlett problemartat. På tisdagen ställs de mot varandra i Vida Arena där hemmalaget vid seger verkligen hänger på i toppen. Leksand å sin sida behöver spräcka sin förhatliga poängnolla.


Formkollen

Formen hos de båda lagen, sett till senaste resultaten, är vitt skilda. Växjö har idel grönt i sina fem senaste matcher medan Leksands förlustrad lyser röd. Det är förvvisso bara två av dessa matcher som rör SHL, men poäng åker säkert dalalaget gärna hem med från Småland.

Läget i lagen

Varken Växjö eller Leksand har rapporterat om någon frånvaro inför matchen.

Punktlista

  • Fem spelare i Växjö har gjort poäng i båda de inledande matcherna; Philip Holm, Calle Rosén, Tuomas Kiiskinen, Dennis Everberg och Josh Hennessy.
  • Båda lagen har matchat en av sina målvakter i båda de inledande matcherna, Joacim Eriksson för Växjö och Atte Engren för Leksand. Båda ligger på en räddningsprocent på runt 85-86 procent.
  • "Jag tror att det kan bli en rolig match. Växjö är tippade att hamna i toppen av tabellen när säsongen summeras så det känns som ett alldeles utmärkt tillfälle för oss att sno till oss våra första poäng för säsongen", säger Leksands Martin Karlsson till klubbens hemsida.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #VLHLIF