Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteå söker efter stabilitet

27 oktober 2016 13:00
#SKELHC

Skellefteå och Linköping ligger nia och tia i tabellen med 16 inspelade poäng. Varken poängskörden eller tabellplaceringarna är nog klubbarna speciellt nöjda med när de båda siktar på lite jämnhet i SHL.


Formkollen

Skellefteå har varit mycket upp och ner under säsongen. För tillfället är det mycket ner och klubben har förlorat sina två senaste matcher, båda med uddamålet.

Linköping såg ut att vara på uppåtgående efter back-to-back segrarna mot Djurgården. Men i hemmamötet mot Örebro kammade östgötarna noll efter att ha fallit med 1-3. På bortaplan har dock Linköping tagit betydligt fler poäng och möjligen blir det flera på torsdagen?

Läget i lagen

Skellefteå har Axel Holmström på sin skadelista och 2015-års slutspelskung har fortfarande inte spelat den här säsongen. Förutom honom saknades Oscar Möller och Marcus Pettersson senast.

Hos Linköping kommer backen Anton Karlsson tillbaka från avstängning på torsdagen efter att ha missat tre matcher. Bröderna Mathis och Ken Andre Olimb har saknats den senaste tiden och spelar inte innan uppehållet.

Notera att

  • Broc Little har varvat upp och har gjort poäng i tre raka matcher.
  • Unge Tim Söderlund har gjort poäng i två raka matcher.
  • Lagen vann två matcher vardera förra säsongen, men det blev bara en hemmaseger på de fyra mötena.
  • Jacob Johansson har vaktat kassen i två raka matcher för Linköping.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHC