Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Sänker Simon Önerud Djurgården igen?

1 december 2016 13:00
#HV71DIF

När HV71 mötte Djurgården den 8 oktober gjorde forwarden Simon Önerud två mål och två assist. Nu är det dags för nästa möte lagen emellan och frågan är om Önerud kan upprepa den bedriften eller om Djurgården lärt sig läxan?


Formkollen

HV71 har vunnit sex av sina sju senaste hemmamatcher så till Kinnarps Arena är det verkligen inte lätt att komma som bortalag. I senaste matchen, borta mot Malmö, blev det förlust så det är säkert ett revanschsuget lag som kommer till spel.

Djurgården fortsätter att plocka poäng. Sedan uppehållet har stockholmarna tagit poäng i sju av nio matcher och vunnit sex av dem. Men även Djurgården föll senast och brinner av samma revanschlusta som HV71.

Läget i lagen

Nedan visas hur det såg ut i lagens senaset matcher och tiden dessförinnan. Alexander Falk har avtjänat sin avstängning och finns återigen tillgänglig för spel i Djurgården.

Notera att

  • HV71 vann det förra mötet med 5-1, även då i Jönköping.
  • Simon Önerud hade en stor kväll då och svarade för två mål och två assist. Han har dessutom extra råg i ryggen efter att ha gjort två mål i lagets match i tisdags mot Malmö.
  • Matt Anderson har sett het ut i Djurgården mot slutet. Han har kommit upp i nio mål hittills. HV71 har två spelare på nio gjorda mål, Erik Christensen och Martin Thörnberg.
  • Anderson var den spelare i hela SHL som gjorde flest mål i november månad, sex stycken.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71DIF