Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Blir Rosseli Olsen, Lasu, Stålberg återigen hjältar?

26 januari 2017 13:00
#FHCBIF

Två raka förluster fick vara nog för Frölunda som återigen är serieledare. Detta efter att kedjan med Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu och Sebastian Stålberg briljerat mot Karlskrona. Återupprepar de bedriften mot formsvaga Brynäs?


Formkollen

Frölundas formsvacka stannade på två förluster i rad. Nu är dock klubben återigen en vinnare och återtog dessutom serieledningen från Växjö senast, göteborgarna har dock en match mer spelad än sin toppkonkurrent. Hemma i Scandinavium har Frölunda endast två förluster och är med marginal ligans starkaste hemmalag.

Brynäs famlar i mörkret för tillfället och har fem raka nederlag. Det har gjort att klubben sjunkit i tabellen och nu är nere på plats sex. Det är dock jämnt i toppskiktet och ett par segrar i rad skulle kunna ge ett tabelllyft.

"Gnuggarkedjan" fick utdelning

Kedjan med Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu och Sebastian Stålberg är kanske inte känd för att ösa in poäng utan för sitt hårda jobb. När Frölunda vände och vann mot Karlskrona i tisdags var de dock på ordentligt spelhumör och gjorde tillsammans åtta poäng. Rosseli Olsen och Lasu tre var samt Stålberg två.

Läget i lagen

I tabellen nedan återfinns de spelare som den senaste tiden saknats i lagens respektive matchtrupper. Värt att notera är att Jonathan Sigalet är tillbaka i Frölundas trupp efter sin avstängning.

Notera att

  • Lagen har inte mötts sedan back-to-back-mötet i omgång ett och två. Då vann Brynäs med 7-2 hemma och Frölunda med 3-1 i Scandinavium.
  • I 7-2-segern i premiären stod Ponthus Westerholm för 2+2, Jesper Jensen för 0+3 och Oskar Lindblom för 2+0.
  • Frölunda har släppt in minst antal mål i SHL, 72 stycken.
  • Göteborgarna har även bäst publiksnitt med 9032 personer.
  • Brynäs Kevin Clark skuggar Dennis Everberg i skytteliga toppen med 14 fullträffar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF