Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Karlskrona vill segra och hålla Örebro på avstånd

2 februari 2017 13:00
#KHKÖRE

Det är tre oerhört viktiga poäng på spel när Karlskrona tar emot Örebro. Karlskrona vill bryta sin förlustsvit, behålla sin slutspelsplats mot de jagande lagen underifrån. Ett av dessa lag är dessutom just Örebro.


Formkollen

Efter en spelledig tisdag ska Karlskrona nu ut på isen igen. Kanske kan det lilla uppehållet ha gett Karlskrona lite arbetsro nu, för det behövs. Karlskrona har nämligen nio raka förluster och laget har dalat i tabellen i takt med att den skrala poängskörden har blivit verklighet.

Karlskrona slåss mest just nu med Djurgården och Luleå om att hålla sig ovaför slutspelstrecket men underifrån kommer även Örebro och poängen det spelas om på torsdagen är av yttersta vikt.

Just Örebro har fått igång lite poängproduktion igen efter en tung tid. Visserligen fick man lämna rivalmötet mot Färjestad utan både poäng och mål, men dessförinnan hade Örebro två raka segrar.

Läget i lagen

Hos Karlskrona saknades senast Alexander Deilert och David Printz. Återstår att se om någon är med i mötet mot Örebro.

Hos Örebro var inte Johan Adolfsson, Joakim Andersson, Siim Liivik, Greg Squires, Daniel Viksten och Viktor Ekbom med i senaste matchen.

Notera att

  • Martin Johansson i Örebro har gjort ett mål på de sex senaste matcherna.
  • Filip Cruseman i Karlskrona har inte gjort mål sedan 12 oktober.
  • Senast Örebro tog tre poäng på bortais var 25 oktober.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKÖRE.